Esad'ın olduğu koalisyona girmem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye, Irak, Rusya ve İran'dan oluşna DAEŞ karşıtı koalisyona Vladimir Putin'in Türkiye'yi de davet ettiğini, ancak Esad'ın olduğu bir yapıda kandisinin olamayacağını söyleyerek teklifi kesin bir şekilde reddettiğini söyledi.

Suudi Arabistan’ın El Arabiya televizyonuna konuşan Cumhurbaşkanı, Rusya, Suriye, İran ve Irak'ın terör örgütü DAEŞ’le mücadele için eylül ayı sonunda Bağdat'ta kurduğu koordinasyon merkezinde Türkiye'nin de bulunması için gelen bir teklifi reddettiğini açıkladı. Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’dan dolayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bu birliğe katılamayacağını ilettiğini söyledi. Erdoğan Başika kampına da Mart ayında Irak’ın talebi üzerine yerleştiklerini belirterek, Suriye nedeniyle Bağdat'ın şimdi tutum değiştirdiğini açıkladı.

Erdoğan, Suudi Arabistan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29-30 Aralık tarihlerinde Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan'ın, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud'un daveti üzerine gerçekleştireceği resmi ziyaret, iki gün sürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret kapsamında, Kral Selman ile bir araya gelecek ve çeşitli temaslarda bulunacak. Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuların ele alınacağı ifade edildi. 

İstanbul’da sürpriz devlet zirvesi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nu İstanbul'daki Yıldız Mabeyn Köşkü'nde kabul etti. Önceden planlanmayan toplantı, terörle mücadele dahil olmak üzere gündeme ilişkin genel değerlendirme niteliğinde geçti.