Esad'dan İdlib'e varil bombası

Rusya ve Şam rejimine ait savaş uçakları, İdlib’e dün yeniden bombardımana başladı. Helikopterlerin varil bombaları attığı saldırılarda çok sayıda can kaybı var. 

Rusya ve Esad rejimi tarafından İdlib’e yönelik bombardıman aralıksız devam ediyor. Hımeymim üssünden kalkan Rus savaş uçakları ve helikopterleri, muhaliflerin kontrolündeki tek vilayet olan İdlib’in birçok noktasına bombardıman düzenledi. 

SİVİLLER YİNE HEDEF OLDU

Uçakların vurduğu yerler arasında Han Şeyhun, Abdin, Kafran, El Lataminah, Siraj ve El Haveyn var. Abdin köyündeki hava saldırısında en az beş kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Beşar Esad’a ait helikopterlerin İdlib’in güneyindeki Hayş köyü ile Han Şeyhun’a varil bombaları attığı görüldü. Reuters haber ajansı, helikopterlerin attığı varil bombalarının Han Şeyhun’da sivillerin yaşadığı evlere isabet ettiğini bildiriyor. Rejime bağlı ordu birlikleri ise, Hama’nın kuzeyinden İdlib’e doğru top atışlarıyla saldırıyor.  

YPG ve Şam çatıştı: 18 ölü 

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde terör örgütü YPG/PKK ile Esad rejimi güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 11 rejim askeri ve 7 YPG/PKK’lı teröristin öldüğü bildirildi. Çatışmalara, rejim güçlerinin Kamışlı’daki gençleri tutuklamasının neden olduğunu aktardı.