Esad’a toz kondurmadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şam rejiminin askeri hedeflerine hava saldırısına karşı çıktı. Esad’ın kimyasal silah kullanıp kullanmadığı konusunda tereddütleri olduğunu söyledi.

NİHAYET GİDEBİLDİ

Antakya’da iş adamlarıyla bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin Suriye’deki hedeflere yaptığı saldırıları değerlendirdi. Kimyasal silah kullanımına karşı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Suriye’nin kimyasal silah kullanıp kullanmadığı konusunda tereddütler olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

BM'DEN HEYET GELSİN

“Birleşmiş Milletler’den bir uzman heyeti gelir, bakarlar, kullanılmışsa bu silah hangi ülkede üretilmiş gayet açık ve net tespit edilebilir. Bunlar yapılmadan bölgeyi daha da kritik bir sürecin içine sokacak bir savaşı asla doğru bulmuyoruz.” 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Hatay’ın Afrin sınırındaki Sakız Karakolu’nu ziyaret etti. TSK’nın Afrin’de kontrolü sağlamasının üzerinden neredeyse bir ay geçtikten sonra sınıra giren Kılıçdaroğlu’nu karakol girişinde Tuğgeneral Erkan Olgay karşıladı. Kılıçdaroğlu karakol yemekhanesinde askerlerle bir süre sohbet etti.