Erdoğan’ı destekleyeceğiz 

“3 Kasım yeni bir dönemin başlangıcı olacak” diyen MHP lideri Bahçeli, 2019 seçimlerine dair tarihi açıklama yaptı: MHP, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacak. Yenikapı ruhuyla Erdoğan’ı destekleyeceğiz. 

1

2019’DA CUMHURBAŞKANI ADAYI ÇIKARMAYACAĞIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile sohbet  toplantısında bir araya gelerek tarihi açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ittifak görüşmesi liderler arasında yapılmalıdır” sözlerini değerlendiren Bahçeli, “Şu ana kadar görüşmedik ama arzu ediliyorsa bir görüşme talebi olduğu takdirde görüşülür. 7 Ağustos’ta başlatılan Yenikapı ruhuna MHP sadıktır” diyerek şunları kaydetti:

İTTİFAK YASAL OLMALI 

İttifaklaşma cepheleşmeyi de kutuplaşmayı da önler. Onun için yasal zemine çekmekte yarar var. MHP bir ittifak olayı söz konusu olacaksa bu yasal olmalıdır. Türkiye’de yeni bir kapı açılmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması ile kabul edilmiştir. Yenikapı ruhu hareketiyle başlayan hareket ile beraber sonuç almanın Türkiye’nin hayrına olacağı inancındayız. Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, kendi bileceği iştir. Ama başlatılan ruha MHP sadıktır. 

Sokağa iltifat sakın vermeyin!

“Ülkücüler kesinlikle sokakta olmamalı” diyen Bahçeli şunları kaydetti: Bu işaretin burnu dik olursa ülkücü olur, böyle olursa heavy metalci olur. 24 saat uyanık kalmak, sokağa dikkat etmek mecburiyetindedir. Bu kesin bir talimattır. Gezi olayı, İran’da yaşanmış olanları görün. Bir taraftan demokrasi isteyeceksin, öbür taraftan bilmem ne talebinde bulunacaksın. Sokağa iltifat vermemek gerekir. 

İşareti yaptı ve...

MHP lideri Bahçeli, “Bu işaretin burnu dik olursa ülkücü olur, böyle olursa heavy metalci olur” diyerek uyarılarını sıraladı. 

Dolduruşa gelmemesi gerekiyor

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına aday olabileceği yönündeki tartışmalara ilişkin soruya ise Bahçeli, “Gül’ün böyle bir süreçte ‘Ben adayım’ diye ortaya çıkması izah edilebilecek bir durum değildir. Sağın, solun dolduruşuna gelmemesinde yarar vardır” yanıtını verdi. 

CHP’ye: Sistemi niye zehirliyorsun! 

Kılıçdaroğlu’nun ‘erken seçim’ çığırtkanlığına Bahçeli çok sert tepki gösterdi: Erken seçim zaten doğru değil. İran, Suriye, Irak şu anda karışık. Türkiye’yi gölgeleyecek bir yola sapmak yanlış. Tekrar parlamenter sistem diyor. 400 vekile sahip olursan Cumhurbaşkanı sen ol, sistemi niye 

zehirliyorsun? 

Amerika paketleyip göndersin 

ABD’deki kumpas davası için Bahçeli şunları kaydetti: Suç ABD’de işlenmişse ABD, Türkiye’de işlenmişse Türk yargısında olmalı. Suç madem Türkiye’de işlenmiş o zaman belgeleriyle birlikte paketyip göndersinler.

Yüzde 10 seçim barajı ağır 

“Geçmişte söylediğimiz cümlenin arkasındayız” diyen Bahçeli şöyle devam etti: Yüzde 10 barajı ağır bir barajdır. Bu ifadeyi kullandığımız zaman basında yer alır almaz televizyonda daimi personel halinde gelmiş yorumcular, ‘MHP barajı aşamama endişesine sahiptir. Onun için yüzde 10 ağır’ demektedirler. MHP’nin baraj diye bir sorunu yoktur. 

Talep gibi bir konu asla olamaz 

Bahçeli, partisinin olursa ittifakla olmazsa kendi adıyla milletvekili seçimine gireceğini anlatan Bahçeli MHP’nin hükümet kurulması sürecinde de herhangi bir talebi olmayacağını bildirdi. Bahçeli, “MHP bu talebi yapanlara karşı da sert cevap verir, ahlaksızlık olarak görür” ifadelerini kullandı.