Erdoğan, politika kurullarını atadı 

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula 76 isim atadı. Kurul üyeleri arasında pek çok tanınmış isim var.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan kendisine bağlı çalışacak politika kurullarını oluşturdu. Cumhurbaşkanına ve bakanlıklara politika belirlemede danışma niteliğinde hizmet verecek kurullar yeni anayasa çerçevesinde 24 Haziran seçimleri sonrası resmiyet kazanmıştı. 

Erdoğan oluşturulan dokuz kurula 76 kişi atadı. 

TANINMIŞ İSİMLER 

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarındakamu siyaset ve bürokrasisi dışından tanınmış isimler yer aldı. Bunlar arasında Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’na atanan, Doğan Holding’in yöneticilerinden ve Doğan Ailesi’nin damadı Mehmet Ali Yalçındağ da  bulunuyor. Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nda müzisyen Orhan Gencebay, oyuncu Hülya Koçyiğit, akademisyen yazarlar Alev Alatlı ve İskender Pala, tarihçi Murat Bardakçı da yer aldı. 

KALIN, GÜVENLİKTE 

Hukuk Politikaları Kurulu’nda, Prof. Dr. Burhan Kuzu, Ayşe Nur Bahçekapılı, Mehmet Uçum yer aldı. Sosyal Politikalar Kurulu’nda Prof. Dr. Edibe Sözen ve Prof. Dr. Vedat Bilgin’e yer verildi.  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın, SETA’dan Prof. Dr. Burhanettin Duran Güvenlik Politikaları Kurulu’nda yer aldı.