Erdoğan görüşmeyi kabul etmedi, Trump'ın danışmanı Ankara'dan ayrılıyor

Ankara'yı ziyaret eden ABD Başkanı Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Türkiye'yi terk ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna harekatla ilgili ''Bolton görüşmesinin ardından harekat her an olabilir. Bir gece ansızın gelebiliriz'' dedi.

1

TM Dijital Haber Merkezi


ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'ın skandal açıklamaları sonrası görüşme talebini reddeden Erdoğan, "Bolton'ın muhatabı İbrahim Kalın'dır. Trump’la her an görüşme olabilir." dedi.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna harekatla ilgili "Bolton görüşmesinin ardından harekat her an olabilir. Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullandı. 

 

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği 2 saat 10 dakikalık görüşmenin ardından alelacele Türkiye'den ayrılma kararı aldı.

Bloomberg kanalının Beyaz Saray muhabiri Jennifer Jacobs, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’la görüşmeyi reddettiğini söyledi.

“Bolton’ın muhatabı Kalın’dır”

Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soruya, “Bolton’ın muhatabı Kalın’dır. Fırat’ın doğusuna her an harekât düzenleyebiliriz.” diye konuştu.

Bolton ve Kalın'ın görüşmeleri sonrası AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bolton'un İsrail'de sarf ettiği sözlere sert tepki göstererek, "Bu cümleleri yutmamız mümkün değil. Türkiye'nin Suriye'de Kürtleri hedef aldığı yalanı en alçak, onursuz, en çirkin, en bayağı iftiradır." demişti.

“Trump’la her an görüşebiliriz”

Türkiye’den önce ziyaret ettiği İsrail’de terör örgütü PKK/YPG’ye güvence verilmeden ABD’nin bölgeden çekilmeyeceğini söyleyen Bolton’la görüşmeyi reddeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trump ile her an görüşebilirim.” açıklamasında bulundu.

Dikkat çeken kare

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'un, İbrahim Kalın'la görüşme sırasında çekilen fotoğraflar Bolton'un Türkiye karşısındaki tavrını özetledi.

İsrail'de Türkiye'ye karşı "aslan" kesilen Bolton'ın İbrahim Kalın karşısındaki duruşu dikkat çekti.