Erdoğan coşkusu

Başkan Erdoğan’ı Washington’da kaldığı otelin önünde Türk vatandaşları bayraklar ve dövizlerle karşıladı. Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulunan Türkler, terör örgütü YPG/PKK’ya tepki gösterdi.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine gittiği ABD’de, Washington’da yaşayan Türklerin tezahüratlarıyla karşılandı. Türkler, ellerinde Türk ve ABD bayraklarıyla Başkan Erdoğan’ın kaldığı otelin önünde toplandı. 

Başkan Erdoğan özel uçak “TC-TRK” ile ABD’nin başkenti Washington’a gitti. Erdoğan’ı, Andrews Hava Üssü’nde Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Amerika Birleşik Devletleri Protokol Genel Müdürü Cam Henderson ve diğer yetkililer karşıladı. 

BAYRAKLARLA KARŞILANDI

Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ardından Washington’da konaklayacakları otele geçti. Erdoğan'ın, Willard Hotel’e gelişinde caddede bekleyen kentteki Türkler tezahürat yaparak sevgi gösterinde bulunurken Erdoğan da, otel önünde bekleyenleri selamladı. Türkler, “Stop Terror PKK=PYD”, “PKK=YPG=PYD Terrorist Organizations” yazılı pankartlarla Başkan Erdoğan'ın posterlerini taşıdı. 

GENİŞ KATILIMLI HEYET

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Washington’a geldi. 

Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan otelin penceresinden, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı. 

Otelin önünde açılan pankartlarda PKK terörüne öfke vardı. 

TÜRKİYE’NİN DEAŞ’LA SAVAŞI WASHINGTON SOKAKLARINDA

Başkan Erdoğan’ın çalışma ziyareti yaptığı ABD’nin başkenti Washington’da, Türkiye’nin DEAŞ ile mücadelesi şehrin farklı yerlerine konulan dijital ekranlı LED görüntülü araçlarla anlatıldı.

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nin (TASC) desteğiyle Washington’da Beyaz Saray ve Kongre yakını olmak üzere çeşitli cadde ve sokaklara yerleştirilen toplam 10 araçta Türkiye’nin DEAŞ’a karşı mücadelesi sayılar ve grafiklerle anlatıldı. Söz konusu araçlar, Erdoğan’ın iki günlük ziyareti boyunca Washington sokaklarında kaldı. 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 

Başkan Erdoğan’ın kaldığı The Willard InterContinental Oteli'nin önünde ve yakınlarında da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Otelin bulunduğu sokağın çevresi kamyonlar ile kapatılırken, çevrede de Washington polisi güvenliği sağladı. 

EKONOMİNİN DEVLERİYLE BULUŞTU

Başkan Erdoğan, ABD Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı. Basına kapalı toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı. Toplantıda aralarında Pepsico, Google, UPS, Hilton, The Coca Cola Company, GE, Citi, Uber, THY, Limak, TAV, Borusan, Kale Group gibi şirketlerin temsilcileri ve Türkiye Varlık Fonu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Nasdaq ve Amerika Ticaret Odası gibi kuruluşların temsilcileri de hazır bulundu.