Erdoğan bugün Özbekistan'a gidiyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Özbekistan'da düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'ne katılacak.

Geçen hafta Kazakistan'da Türk Devletleri Teşkilatı zirvesine katılan Başkan Erdoğan, bugün de Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e gidecek. Bu yıl 16'ncısı yapılacak zirve iki gün sürecek. Erdoğan, heyetler arası yapılan görüşmelerin yanı sıra liderlerle baş başa da görüşecek. İsrail'in Filistin'de saldırılarını durdurması, Filistin'e bir an önce insani yardımların aktarılması zirvede ele alınacak konular arasında olacak. Liderlerin gündeminde ayrıca tarihi İpek Yolu'nun canlandırılması, Orta Kuşak Projesi ve Zengezur Koridoru yer alacak. Üye ülkeler arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolar seviyesine çıkarmak için atılacak adımlar ele alınacak.

Başkan Erdoğan, dün ayrıca partisinin genel merkezinde Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına başkanlık etti.

HATİPOĞLU, AK PARTİ'DE

Toplantının ana gündemini İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve yerel seçim çalışmaları oluşturdu. Erdoğan, toplantı öncesi İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'na rozet taktı.

YENİ BİR SIÇRAMA

Erdoğan, AK Parti'ye katılan milletvekili Hatipoğlu'na rozet taktı. Erdoğan, "İnşallah bu katılım Eskişehir ile birlikte bölgede yeni bir sıçramanın olmasına vesile olur. Eskişehir'le beraber durmak yok yola devam diyelim" dedi.