Erdoğan: Bu nasıl ortaklık tarafını seç!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''PYD terör örgütü değil'' diyen ABD'ye çok sert tepki gösterdi: Bizle mi PYD ve YPG'yle mi berabersiniz? Bu nasıl bir ortaklık!

1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de Aksaray, Artvin, Bursa, Erzurum, Iğdır, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Muş, Samsun ve Sinop'tan gelen muhtarla bir araya geldi. "Türkiye'nin ayağına çelme takılmak isteniyor. Suriye'deki tezgahın amacını biliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin PYD açıklamasını sert bir dille eleştirerek ‘tarafını seç’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları ifade etti: 

Onları siz değil biz tanırız 

Biz Amerika'ya terör örgütü diyoruz, onlar terör örgütü olarak görmüyoruz diyorlar. Ey Amerika size kaç kere söyledim. Siz bizimle mi berabersiniz, bu terör örgütüyle mi? Ne PYD'yi ne PKK'yı bize tanıtabilirsiniz, bunları biz gayet iyi biliriz. DAEŞ'i de biz biliriz. Bunları siz tanıyamadığınız için bölge kan gölü halinde. Bu nasıl ortaklık? 

Bu nasıl bir anlayış?

Defalarca söylememize rağmen, karşımızda susuyorlar gıyabımızda 'biz böyle bakmıyoruz' diyorlar. Siyasetin dilini, diplomasinin imkanlarını, pazarlık gücünü biz bugüne kadar ihmal etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Cizre'de Sur'da mahalleleri işgal eden teröristlerin neler yaptıklarını sizler de takip ediyorsunuz. Karşımızda hiçbir kutsalı olmayan bir örgüt var. PKK da PYD de YPG de DAEŞ de öyle. Çocukları kadınları kullanmaktan çekinmeyen bu örgüte insan hakları savunucularının bir şey söylediklerini görmedik. Tam tersi PYD'ye müttefik dediğimiz ülkelerin sahip çıktığını görmekten üzülüyoruz. 

Bu müttefikliğe sığmaz!

Bu iş, 'akreple kurbağanın hikayesi' gibidir. O akrep mutlaka bir gün onları da sokacaktır çünkü onun karakteri böyledir. 'Düşmanım düşmanı dostumdur basitliği müttefikliğe yakışmaz. Suriye'de yapılan işin adı budur. Bir terör örgütü diğer terörüyle sırf çıkar çatışması yaşadığı için desteklemek caizse Suriye'deki diğer kimi örgütler niçin dışlanıyor? Bu anlayıştaysan o zaman o grubun hepsi dosttur. Onlar da DAEŞ ile mücadele halindeler.. Onları niye dışlıyorsunuz? DEAŞ'le mücadele bahanesiyle Suriye'ye yerleşip çoluk çocuk katledenlerin gerçek yüzlerini tüm dünyaya ifşa etmeye devam edeceğiz.

HİÇBİR KUTSALLARI  YOK

Askerimizin polisimizin korucularımızın Kur'an-ı Kerim’e olan saygısını hürmetini bilen teröristeler mukaddes kitabımızın içine çevresine bombalar yerleştirerek onlara tuzak kuruyor. Gerçekten de karşımızda hiçbir kutsalı, hiçbir insani ve ahlaki ölçüsü olmayan örgüt var. 

Siz onların avukatı mısınız? 

Yurtdışında her fırsatta PYD ve YPG'nin terör örgütü olmadığını savunan CHP'li vekillere 'ihanete ortak oluyorsunuz' diyen Erdoğan şöyle konuştu: Siz onların avukatı mısınız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ana muhalefet partisi temsilcilerinin yurt dışına gidip "PYD, YPG terör örgütü değil" demesine sert çıkıştı: Bu ifadeyi kullananlar terör örgütünün avukatı durumundalar. Ülkemizi kana bulayanlarla müşterek hareket ediyorlar. Ana muhalefet partisinin milletvekilleri, terör örgütünün en büyük hayali olan bölgeyi uluslararası müdahaleye açma projesine de destek vererek, daha büyük bir ihanete ortak oluyorlar. 

BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE

Kendi devletinin karşısında terör örgütünün yanında yer alarak siyaset yapılmaz, siyasetçi olunmaz. Dünyanın örneği yok! Terör örgütünün güdümündeki partiler yok hükmünde. 

ATATÜRK 1 SANİYE TUTMAZDI

Dünya yanıyor, Türkiye kavruluyor ana muhalefetin en büyük sorunu fotoğrafı kimin indirdiği... Atatürk görse sizi bir saniye orada tutmaz. 50 günde fotoğrafı kimin indirdiğini bulamayandan ülkeyi nasıl yönetecek.

Amerikan ağzıyla konuştular PYD'ye 'terör örgütü' demediler!

CHP'li Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu İngiliz Meclisi'nde Türkiye karşıtı bir oturuma katıldı. CHP'liler bununla da yetinmedi, PYD'yi terör örgütü olarak görmediklerini söyledi.

HAİNLİKTE SINIR YOK

Tanrıkulu, PYD için “PYD Suriye’de kendi yaşamlarını korumaya çalışan kendi topraklarını küresel bir vahşet örgütüne karşı korumaya çalışan bir örgüt bir yapılanma. Bir örgütün hangi kıstaslarla terör örgütü olabileceği Türkiye’deki mevzuatta tanımlanmış hem de uluslararası mevzuat uluslararası kurumlar var. Onlardan hiçbir tanesi PYD’yi bugün için terör örgütü listesine almış değil. PYD’nin bir örgüt olarak Türkiye’ye yönelik bir eylemi olmamış. YPG de ona bağlı ve değişik unsurlardan oluşan bir yapı” dedi.  Gürsel Tekin ise yine basını hedef alarak “CHP iktidarında kirli ve suça bulaşmış gazetelere el koyacağız" dedi.