Başkan Erdoğan ile Bahçeli görüşmesi sona erdi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. İki lider arasındaki önemli görüşmede Pençe-Kaplan Harekatı, Libya'daki son durum, iç siyasetteki gelişmeler masaya yatırıldı. Kritik görüşme 15.30'da sona erdi.

SICAK GÜNDEMDE OPERASYON VAR

Beştepe'deki görüşme saat 14.00'te başladı. Öncelikli gündem Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Pençe-Kaplan Harekatı oldu. Başkan Erdoğan, Bahçeli'ye sahadaki son durum ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'yi kabul etti

LİBYA İLE KRİTİK TEMASLAR

Kritik öneme sahip bir diğer konu ise Libya oldu. Türkiye, Libya'daki krize çözüm bulmak için dünya başkentleri ile temas halinde. Yürütülen diplomasi trafiğine ilişkin Erdoğan ve Bahçeli'nin fikir alışverişinde bulunduğu belirtiliyor.

SİYASİ PARTİLER YASASINDA DEĞİŞİKLİK

İç politikaya ilişkin başlıklar da Külliye'deki görüşmede değerlendirildi. İki lider, siyasi partiler ve seçim kanunlarında değişiklik ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI

Ayasofya'nın ibadete açılması konusu istişare edildi. 12 Temmuz'da yapılacak Meclis başkanlığı seçimi de gündeme gelirken, Cumhur İttifakı adayının kim olacağı sorusunun da bugünkü görüşmede ele alınan konulardan olduğu belirtiliyor.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Erdoğan ve Bahçeli, virüsle mücadelede Türkiye'deki son durumu da ele aldı. Koronavirüsün ekonomiye olumsuz etkisini azaltmak için atılan adımlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

GÖRÜŞME SONA ERDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli arasındaki kritik görüşme 1.30 saat sürdü. Bahçeli, 15.30'da Külliye'den ayrıldı.

Sabah