Enerji Bakanı Albayrak: Saçının teline zarar gelse şüpheli bunlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ABD’de bazı internet sitelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast yapılacağı haberlerine sert tepki verdi.

EMİN PAZARCI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. ABD’de bazı internet sitelerinde çıkan İsrail’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı suikastçılar göndereceğine ilişkin haberlere sert çıkan Albayrak, “İnsanımız şunu söylüyor: Cumhurbaşkanı’nın saçının teline zarar gelse, olağan şüpheli bunlardır” dedi. Bakan Albayrak şu değerlendirmeleri yaptı:  

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK 

AK Parti, Türk siyasetinin girdiği yeni dönemde en güçlü listeleri ortaya koyan tek parti oldu. ‘Parlamenter sistem bitiyor’ sözlerinin tersine, AK Parti güçlü bir başkan adayı yanında güçlü bir Parlamento için de tarihi bir liste çıkardı. İstanbul birinci bölge birinci sıraya konmak, bizim için de büyük vebal ve sorumluluk. Bu yükün altından kalkmak lazım inşallah. AK Parti tıkır tıkır hedefine yürüyor.  

YOKTUNUZ, NEREDEYDİNİZ? 

Muhalefetin listesini değerlendirmek AK Parti için züldür. Listeleri içler acısı. Altı ok diyorsunuz, bu oklar nereye gitti? Devlet tehdit altında, yoksunuz. Cumhuriyet’i yıkmaya çalışıyorlar, ortada yoksunuz; evlerde kumanda ile zaping yapıyorsunuz. Halk operasyonla karşı karşıya, bölünmeyle karşı karşıya, siz bölücülük yapıyorsunuz. Muhalefetin yaşadığı bir travma var. 

Anketlere bakıldığında, gerek cumhurbaşkanlığı, gerekse genel seçimler için AK Parti açık ara önde gidiyor. Ama anketlerin hiçbiri AK Parti için belirleyici unsur değil. AK Parti, her seçime kendisini aşma noktasında, çok daha güçlü listeyle girme şuuruyla hazırlanıyor. Belirleyici unsur güven ve istikrardır. Şimdi yerli ve milli duruş da eklendi. Son 3 yılda yaşadığımız travmatik tecrübeler, yerli ve milli duruş söylemini de ortaya çıkardı. Bu duruşu en doğru sergileyecek olan da AK Parti’dir. Türkiye’nin istikrarında sigorta ve teminat Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’dir.  

PKK VE FETÖ TAŞERON 

Gerek FETÖ ve gerekçe PKK taşerondur. Yeni dönemde Türkiye gölgelerle değil, suretlerle mücadele içine girecektir. 24 Haziran’dan sonra gölgeler dönemi bitiyor. Onun için 24 Haziran önemli. Amerika’da bir internet sitesinde haber çıkmış. İsrail suikastçılar gönderip, Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyecekmiş. Vatandaş bunu konuşuyor, insanımız şunu söylüyor: Cumhurbaşkanımızın saçının teline zarar gelirse, bundan sonra olağan şüpheli bunlardır. Artık gölgeler dönemi bitti. Bu sistemden sonra, Türkiye artık başka bir oyuncu.  

ABD ÇELİŞKİLER SİLSİLESİ 

Doğu ne kadar konsolide oluyorsa, Batı o kadar kırılma ve ayrışma yaşıyor. Güç ve zenginlik Doğu'ya kaymaya başladı. Bugün ABD'nin kendi içinde yaşadığı da çelişkiler silsilesidir. AB’nin problemleri de ortada. Biz de Doğu-Batı ekseninde menfaatlerimiz noktasında bir siyaset izledik ve bundan sonra da öyle yapacağız. Batı'nın güçlü bir lider ve koordinasyon eksikliği, küresel müttefiklerini de çok güçlü krize sürüklüyor.”  

İLK TURDA BİTER

“Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmaz. İlk turda biter. Türkiye’yi artık bir daha istikrarsızlaştıracak bir resmi içermez. Erken seçim olmaz artık. Ben düşünmüyorum, ama seçim ikinci tura kalırsa, emin olun Cumhurbaşkanımız birinci turdan çok daha fazla oyla ikinci turda seçilir.”

MHP'yle ittifak Kürt seçmeni olumlu etkiler

“Ak Parti ile MHP çok uyumlu, güzel bir birliktelik ve ilişki yürütüyorlar. Ben AKParti ile MHP ittifakının devlet özelinde Kürt seçmenle ilişkinin pozitif yöne evrilmesine katkıda bulunacağını düşünüyorum. Çünkü MHP’nin de içinde bulunacağı çerçeve, süreci çok daha güçlü kılacaktır, tüm paydaşları kucaklayacaktır. Türkiye, Kürtlerin en büyük teminatıdır, hem mal, hem can güvenliklerinin en güçlü teminatı AK Parti ve Lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Artık  ‘Yurtdışından birileri bin yıllık Selahattin Eyyübi’nin intikamını bizden almak için operasyon yapıyor’ cümlesini her gün daha fazla Kürt seçmenin kullandığına şahit oluyorum.”