''En büyük pişmanlığım'' demişti... Akşener'in seçimden önceki sözleri gündem oldu: ''Ölünceye kadar şükran duyacağım''

İYİ Parti Genel Başkanı Meal Akşener, partisinin üçüncü olağan kongresinde ''Size hayatta başarılar'' diyerek Millet İttifakı'nı bir kez daha dağıttı. İYİ Parti'nin CHP'den aldığı 15 milletvekili için ''Hayatımın en büyük pişmanlığı'' diyen Akşener'in, seçimlerden önce söz konusu gelişme hakkında ''Bunun için Kemal Bey'e ölünceye kadar şükran duyacağım.'' ifadelerini kullanması tekrar gündeme geldi. Akşener'in bu iki birbirinden zıt açıklamalarında CHP tabanından sert tepki geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçimlerin öncesinde ve sonrasında birbirinden zıt yaptığı açıklamalar sosyal medyada gündem oldu. Seçimden önce "Kemal Bey'e ölünceye kadar şükran duyacağım" diyen Akşener, seçimlerden sonra "CHP'den 15 milletvekili istemek hayatımın en büyük pişmanlığıdır" dedi.

İYİ Parti'nin üçüncü olağan kongresinde konuşan Akşener, "CHP'den 15 milletvekili istemek hayatımın en büyük pişmanlığıdır" dedi. Akşener'in o açıklamasından sonra, seçim öncesi söylediği "Kılıçdaroğlu'dan 15 milletvekili talep ettim. Bunun için Kemal Bey'e ölünceye kadar şükran duyacağım." sözleri gündem oldu.

Akşener, partisinin 24 Haziran'daki üçüncü olağan kongresinde CHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulunarak "Bu parti seçime girsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. İnsafınız kurusun, anlıyorum korktunuz. Neymiş İstanbul HDP sayesinde kazanılmış. Haydi o zaman bundan sonra size hayatta başarılar." ifadelerini kullandı.

15 milletvekili konusunun 'hayattaki en büyük pişmanlığı' olduğunu belirten Akşener'in seçimden önce yaptığı konuşma tekrar gündeme geldi.

'ÖLENE KADAR ŞÜKRAN DUYACAĞIM'

Akşener, 23 Eylül 2022'de Kılıçdaroğlu hakkında şunları söylemişti:

"Kendisine gittim 15 milletvekili talep ettim. Yani bu neydi? Demokrasiye dair Türkiye'de birçok şeyi değiştirecek bir adım atılmasına yönelik bir talepti. Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme Sayın Kılıçdaroğlu'nu çocuklarıyla beraber vasiyet ettim. Başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir. "