Emniyet'ten suç duyurusu... O milletvekili memura görev yaptırmadı

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun Ankara Kızılay'da Somalili vatandaşa ait işyerinde yapılan denetimler sırasında yaptığı provokasyon ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun Ankara Kızılay'da Somalili vatandaşa ait işyerinde yapılan denetimler sırasında yaptığı provokasyon ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekilinin hakaretlerini ısrarla devam ettirmesi ve parmak sallayarak personelimizi tehdit etmesi, üzerine bir polis amirimiz istemediğimiz bir şekilde karşılık vererek, nahoş bir kelime kullanmıştır. Sadece kullandığı bu kelime bizi üzmüş olup, konuyla ilgili tahkikat başlatılmış ve ilgili personele gerekli uyarılarda bulunulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

İŞLEM KANUNİDİR

Açıklamada "Tabelalar için belirlenen kurallar çerçevesinde, "yabancı dilde ifadenin yer aldığı tabelalarda yabancı dildeki ifadeler Türkçe ifadelerin %25'ini geçmeyecek büyüklükte puntolarla yazılması gerekmektedir" hükmü doğrultusunda işlem yapılmak istenirken, içeride bulunan milletvekili dışarı çıkarak, polislerimizin kanuna ve hukuka uygun olarak yaptığı işlemi provoke ederek engellemeye çalışmıştır" denildi.