Emine Erdoğan: El ele verip katliamı bitirelim!

Emine Erdoğan, Bangladeş ziyaretinin ardından dünya liderlerinin eşlerine Arakan mektubu gönderdi: Sessiz kalmayın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Myanmar’daki insanlık dramına dikkati çekmek için gerçekleştirdiği Bangladeş ziyaretinin ardından, dünya liderlerinin eşlerine iş birliği mektubu kaleme aldı. Erdoğan şunları kaydetti: 

Türkiye teyakkuzda 

Uluslararası kamuoyunun kulağını tıkadığı bu insanlık dramının çağdaşı olmak utanç vericidir. Evi yakılmış, tecavüze uğramış, çocukları ve eşleri gözleri önünde öldürülmüş nice kadının hikayesini dinlemek büyük acı vermiştir. O çaresiz bakışları hiç unutmayacağım. Türkiye konuyla diplomatik ve insani olarak yakından ilgilenmektedir. Bir anne, bir kadın ve bir insan olarak, hiçbir etnik ve dini ayrım yapılmaksızın, herkesin insanca yaşayabildiği bir dünya tesis etmek zorundayız. Lider eşleri olarak insani çabalarda buluşabilmeyi ve uluslararası toplumu harekete geçirebilmeyi umut ediyorum.

Kararlılığı vurguladı

Türkiye’nin, dünyanın en büyük ikinci insani yardım sağlayıcısı olduğuna dikkati çeken Emine Erdoğan, 3 milyon Suriye ve Iraklıya ev sahipliği yapmakla birliket tüm mazlumlara el uzatma kararlılığında olduklarını vurguladı.