Elebaşı İpek’e Londra’da ev hapsi 

ABD’nin elebaşı Gülen konusundaki süreci yavaşlatan tavırları tartışılırken İngiltere, FETÖ’nün finansörü İpek için ev hapsi kararı aldı.

Londra'da yaşamını sürdüren FETÖ Çatı davasının sanığı ve örgütün finansörü Akın İpek ev hapsine alındı, pasaportuna da el konuldu. İngiliz makamları İpek hakkında yakalama kararı çıkararak mahkemeye sevk etti. İpek’in Londra’dan ayrılması ve evi dışında bir yerde kalması yasak... 

İngiltere hükümetinin bu kararı Akın ile İngiltere’ye kaçan 5 FETÖ’cüyü de korkuttu. 

Bu kararın Türkiye’nin talebi doğrultusunda gerçekleştiği belirtilirken, İpek’in Türkiye’ye gönderilmesi de an meselesi. Kent merkezindeki “Temple” semtindeki lüks, tarihi binada bir ofisi merkez olarak kullanan İpek’in, kentin finans merkezi The City’de ve Gray’s Inn Road’da da birer ofisi bulunuyor. 

45 sanıklı davada yargılanıyor 

FETÖ çatı davasının firari sanığı Koza Holding eski yöneticisi Hamdi Akın İpek, kardeşi Cafer Tekin İpek ile annesi Melek İpek’in de aralarında bulunduğu 45 sanığın yargılandığı Koza İpek Holding davasının da sanıkları arasında bulunuyor. Firari Akın İpek hakkında yakalama kararları bulunuyor.