Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz 

Başkan Erdoğan, döviz kurundaki artışla ilgili Bayburt’tan millete seslendi: Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz. Bu yerli ve milli bir mücadeledir.

1

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt Buluşması programı için gittiği kentte, Cuma namazını Bayburt Ulu Cami’de kıldı. Cuma namazı sonrası vatandaşlara hitap eden Başkan Erdoğan, Türkiye’ye karşı oynanan tüm oyunların görüldüğünü belirtti. 

Ordu’daki sel felaketine değinen Erdoğan, Doğu Karadeniz’in bu ara hep afet imtihanıyla karşı karşıya kaldığına işaret ederek, “Hayırlısıyla bu afetleri atlatırız. İnşallah bu felaketleri de atlatacağız ama ekonomik savaşı da başarılı bir şekilde vereceğiz” diye konuştu. 

YOLUMUZU KESEMEZ 

Erdoğan ardından, Cumhuriyet Caddesi’nde “Bayburt Buluşması” programında halka hitap etti. Döviz kurundaki hareketliliği değerlendiren Erdoğan, “Dolar molar bizim yollarımızı kesmez, hiç endişe etmeyin. 

Yastığının altında doları, avrosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk lirası ile bankalarımızda bozdursun. Bu bir milli, yerli mücadeledir. Bu, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere milletimin cevabı olacaktır” diye konuştu. 

Erdoğan, “Bazı ülkeler Türkiye’nin taraf olduğu tüm meselelerde darbecileri koruyan, teröristleri bağrına basan, hak ve hukuk tanımayan bir tavır içine girdiler. Ekonomimizde son günlerde yaşanan olumsuzluklar da bu çarpıklığın farklı bir boyutudur” açıklamasında bulundu. 

BUNLAR BİZE VIZ GELİR

Şimdi bizler bu mücadelede gerekirse yedi düvele meydan okumaktan çekinmedik çekinmeyiz. Dünyanın en eli kanlı terör örgütlerine karşı koymaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Biz sadece Hakk’a ve halka karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz. 

Bizim sorumluluğumuz Hans’a değil, Ahmet’e. Her türlü tehdit, her türlü baskı, her türlü oyun, her türlü senaryo bize vız gelir. Ülkemize diz çöktürmek için bugüne kadar yapmadıklarını bırakmadılar. Her türlü tehdit, baskı senaryo bize vız gelir. 

BİR GÜN İKİ GÜN SIKINTI OLUR, BUNLAR ASILIR 

Başkan Erdoğan, Türkiye’nin makroekonomide ve bankacılık sisteminde en ufak bir sorunun olmadığını, bir iki gün sıkıntı olsa da aşılacağını söyledi.   

KİMSEYE TAVİZ YOK 

Konu Türkiye’yi köşeye sıkıştırıp tavizler verdirmeye gelince iş değişir kusura bakmasınlar. Bizim bu noktada kimseye eyvallahımız olmaz olamaz. Tanktan, uçaktan, toptan, kurşundan korkmayan bu millet bu tarz tehditlerden mi korkacak? Tüm olumsuz ihtimallere karşı hazırlıklarımız var. Döviz kurlarına ve faizlere bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesinler. Faiz lobisine sesleniyorum boşuna heveslenmeyin. Bu milleti çökertemeyeceksiniz. 

YARIN PİŞMAN OLACAKLAR 

Şimdiden İran’dan Rusya’ya Çin’den kimi Avrupa ülkelerine kadar farklı alternatiflerde önemli yol kat etmiş durumdayız. Türkiye ile yol yürüyen herkes mutlaka kazanır. Küçük hesapların peşine düşenler ise emin olun yarın çok pişman olacaklardır. Milletimize de çok önemli görevler düşüyor. TBMM’nin bombalarla bombalanması neyse, ülkemizin kur sarmalı ile kuşatılması da odur. Bu haramzadelere vereceğimiz en büyük cevap daha çok çalışarak, istihdamı, ihracatı artırarak daha çok çalışmak olacaktır.

DÖVİZMİŞ, KURMUŞ GEÇİN O İŞİ GEÇİN 

Başkan Erdoğan, “Neymiş? Dövizmiş. Neymiş? Kurmuş. Geçin o işi geçin” dedi. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni’nde halka seslendi. Erdoğan’ın gündeminde döviz kuru vardı. Türkiye’nin hedeflerinden sapmayacağını, 2018’in ikinci çeyreğinde büyümeyi sürdüreceğini belirten Erdoğan şunları söyledi: “Tutturmuşlar kur mur filan falan. Bırakın geçin bu işleri. Biz işimize bakalım işimize, daha iyi olacak. Haklarımızdan taviz vermeyiz.  

YANLIŞA DÜŞMEYİZ 

Özellikle döviz kuru üzerinden ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm saldırılara rağmen inşallah ikinci çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz. Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden alı koymasına hedeflerimizle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz. 

Birileri maddi menfaati uğruna haysiyetinden vazgeçebilir. Kimi ülkeler kısa vadeli çıkarları için şahsiyetini tezgâha koyabilir. Birilerinin insanların kanını emen müstemlekecilere diyet borcu olabilir. Ama Türk milleti asla böyle bir yanlışın, böyle bir hatanın içine düşmez, düşürülemez. Çünkü haysiyetini ve şahsiyetini kaybeden milletin varacağı yer zillet çukurudur. Milli onurumuzun çiğnenmesine, hele hele bağımsızlığımıza kast edenlere asla müsaade etmedik.” 

ABD BİZE HUKUK DERSİ VEREMEZ 

Başkan Erdoğan, isim vermeden ABD’yle yaşanan rahip Brunson tartışmasına da değinerek, “Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceğini zannedenler anlaşılan bu milleti hiç tanımıyorlar. Koyunlarında büyüttükleri, malikanede ağırladıkları FETÖ’cü alçaklarla ilgili hiçbir adım atmayanlar kusura bakmasınlar bize hukuk dersi veremez. Yüzlerce insanımızı hunharca katledenlerle ilgili en temel hukuk ilkelerini rafa kaldıranlar bize demokrasiden bahsedemez. Bu millete tehdit dili, şantaj dili kullanamaz. Hele hele bu millete kabadayılık hiç sökmez. Biz bugüne kadar adı, sanı, cüssesi ne olursa olsun eşitliği ve karşılıklı saygıyı esas alan göz hizasında bir ilişki kurduk” dedi. 

Bloomberg canlı verdi 

ABD’li ekonomi kanalı Bloomberg TV, Başkan Erdoğan’ın döviz kuruyla ilgili sözlerini canlı yayında izleyicilerine aktardı. 

52 devlet başkanına davet 

AK Parti’nin 18 Ağustos’ta yapılacak 6. Olağan Kongresi için 52 ülkenin devlet başkanlarına davetiye gönderildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Çok büyük ve geniş bir katılımla, iyi bir organizasyonla AK Partimize yaraşır bir kongreyi yapmayı planlıyoruz. Genel Başkanımız bu kongrede yerel seçimlerle ilgili hedefleri de kamuoyu ile paylaşma zemini bulacaktır” dedi. 

Putin’le konuştum, 6 milyon turist gelecek

Başkan Erdoğan, Bayburt programı sırasında Rusya lideri Putin’le telefonla görüştü, “6 milyon turist gelecek” dedi.

Başkan Erdoğan, Rusya lideri Vladamir Putin’le bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-Rusya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin olumlu bir seyir izlemesinden, savunma sanayii ve enerji alanlarındaki işbirliğinin sürmesinden memnuniyetlerini dile getiren iki lider, Suriye ve Astana sürecine ilişkin son gelişmeleri ele aldı. Erdoğan, Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin detayları Gümüşhane’de yaptığı konuşmasında paylaştı. Erdoğan, “Az önce Putin ile görüşmem vardı. Bu sene Rusya’dan yoğun bir turist akını var. Ve öyle zannediyorum ki 6 milyon gibi bir turist herhalde Rusya’dan gelecek” diye konuştu.