DSP kongreye gidiyor

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisini olağanüstü kongreye götürme ve genel başkanlığa yeniden aday olmama kararını, ''DSP'nin önünü açma'' düşüncesiyle aldığını bildirdi.

Türker, yaptığı açıklamada, DSP Genel Başkanlığını 6,5  yıldır sürdürdüğünü, bu sürede de 6 seçim atlattıklarını belirtti.

Genel başkan olarak partisini olağanüstü kongreye götürme kararı  aldığını ifade eden Türker, 13 Aralık'ta yapılacak kongrede genel başkan adayı  olmayacağını anımsattı.

"Yeniden DSP' denilebilmesi için ve yenilenme sağlamak için partinin  önünü açmayı düşündüm" diyen Türker, parti üyeliğini sürdüreceğini söyledi.

Türker, partide yenilenmenin faydalı olacağını vurgulayarak,  "Türkiye'nin yapısı değişti, ülkede hakim bir parti var. Bütün farklılıkları  yüzde 50 oranında kendi bünyesinde toplamış bir parti varken eski politikalarla  muhalefet etmenin bir anlamı yok" ifadesini kullandı.

Masum Türker, Mecliste grubu bulunan muhalefet partilerine de  "yenilenmeleri" konusunda çağrıda bulundu.

"Sezer, davetlere sıcak bakmadı"

Eski genel başkanlardan Zeki Sezer'in partiye genel başkan olması için  önceki dönemlerde davetlerinin olduğunu belirten Türker, Sezer'in bu davetlere  sıcak bakmadığını söyledi.

Türker, "Sayın Zeki Sezer partiden ayrıldığı günden beri parti ile  ilgilenmedi. Dolayısıyla onun böyle bir adaylığını tahmin etmiyorum" diye  konuştu.

"Yerleşik bir örnek haline gelmesini arzu ederiz"

Genel başkanlık için adı geçen DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder  Aksakal da partinin yeni bir yüze ihtiyacı bulunduğunu, DSP'nin yeni bir  anlayışla, yeni bir kararlı duruşla toplum karşısına çıkarılması gerektiğini öne  sürdü.

Kongrenin gündeminin sadece genel başkan seçimi olarak belirlediğine  işaret eden Aksakal, "Buna hepimizin saygı duyması gerekir. Demokrasinin güzel  örneklerinden birisidir. Yerleşik bir örnek haline gelmesini arzu ederiz" dedi.

1 Kasım'daki milletvekili genel seçimi sonrasında, DSP'de peş peşe  düzenlenen değerlendirme toplantıları sonunda Genel Başkan Türker, olağanüstü  kongre düzenlenmesi kararı almıştı.(AA)