'Dövizde oyunun hesabını sorarız'

Başkan Erdoğan Yenikapı’da dövizi tırmandırmaya çalışan finans çevrelerini uyardı: Hepinizin kimliğini, neler yaptığınızı biliyoruz. Seçim sonrası faturasını size ağır keseceğiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitinginde dövizi tırmandırmak için provokatif eylemler içerisine giren finans çevrelerini uyardı. Erdoğan, “Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Yenikapı’dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. 

Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenleri sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz” dedi. 

 PARAMIZA SAHİP ÇIKALIM 

Erdoğan şunları söyledi: “Biz paramıza sahip çıkacağız. Bunların oyunlarına gelmeyeceğiz. Faturayı bunlara ödeteceğiz. Bütün çalışmalar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından yürütülüyor. İşte faturayı ödeyecekler. Lamı cimi yok. Bu milleti sindiremeyecekler, öğrenecekler bunu. Bu milletin pusulasını bunlar saptıramayacak.”  

29 Ekim’de Fazıl Say konseri 

Başkan Erdoğan, piyano sanatçısı Fazıl Say’ın 29 Ekim’de Beştepe’de konser vereceğini açıkladı. Erdoğan Yenikapı’daki konuşmasında, “İnşallah 29 Ekim’de Fazıl Say’ın bir konseri olacak. Kendisinin inşallah bir bestesi olacak. Ya bizim derdimiz sen hangi zihniyettensin değil. Gelin, tek millet olalım” dedi. 

İSTANBUL’A MÜJDELER 

- Eyüpsultan Göktürk’te tarımsal teknoloji geliştirme merkezini kurarak faaliyete geçireceğiz. 

- Biyoteknoloji Vadisi kurarak, burada antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar pek çok ürün yerli imkanlarla üretilecek, 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. 

- Şehrin her iki yakasında, birer tane sebze-meyve, kuru gıda, su ürünleri gibi perakende noktalarının ihtiyaç duyduğu malları karşılayacak haller kuracağız. 

- 3,5 katrilyon lira maliyetle, Teknoloji Geliştirme Merkezi kuruyoruz. 

- Atatürk Kültür Merkezi’ni de kısa bir zamanda bitireceğiz. 

- Tarihi Yarımada’yı da kadim şehir olarak ilan ederek, restorasyon seferberliği başlatacağız. 

- Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın (Yassıada) açılışını seçimden sonra yapacağız. 

- Hedefimiz 2023’e kadar İstanbul’da otopark kapasitemizi 123 bin araca çıkartmaktır. 

- İstanbul’a 900 trilyon liralık bir yatırımla dev film platosu kuracağız. 

- Denize kıyısı olan 22 ilçemizdeki 170 km’lik kıyı şeridini kesintisiz ve engelsiz şekilde düzenleyerek İstanbul halkının hizmetine sunacağız. 

- Adalar’da 274 elektrikli faytonu devreye alarak bu konudaki sorunu kökten çözeceğiz.  

DEVLET BAHÇELİ

Ey katiller gelin de görelim 

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum. Sizi bizden çok seven olamaz. Cumhur İttifakı’na katılın. Amerika sizi bizden çok sevemez. Gelin bu kutlu yürüyüşe destek verin. Kuru tehditlere pabuç bırakmayız. Emperyalizmin biçtiği kefeni yırtacak Cumhur İttifakı’dır. Bilin ki doğru yerdesiniz. 31 Mart’ta başarmaktan başka seçeneğimiz yoktur” dedi. 

Gözlerini oyarız

MHP lideri Bahçeli şunları söyledi: “Şu anda Boğaz’ın Batı yakasındayız. Avrupa Kıtası’ndayız. Yenikapı’dayız. Ey katiller gelin de görelim, gelin de dedeleriniz  gibi sizi aynen yerin dibine indirelim. Konstantinopolis diye bir yer yoktur.  Bununla birlikte Kürdistan diye bir yer de asla olamayacaktır. İstanbul, Müslüman Türk milletinin namus timsalidir, hilalimizin şerefidir. Hiçbir müstevli emel ve hedef bu aziz kentimize musallat olmaya cüret ve cesaret edemeyecektir. Bayrağımıza, vatanımıza kem gözle bakan kim varsa o gözü oyarız."

Tehditler ve senaryo aynı

“Milli beka” denildi mi keyfi kaçanların, Türk ve İslam’ın karşısındaki çetin ve dehşet verici tehlikeleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelen yabancı uzantılar olduğunu dile getiren Bahçeli, “Zaman değişip aktörler farklılaşsa da, tehdit aynıdır, senaryo aynıdır, oyun aynıdır, hesap aynıdır, komplo aynıdır, saldırılar tıpatıp birbirine  benzemektedir" dedi. 

BİNALİ YILDIRIM

Huzurlu konforlu şehir sözü 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, “Müjde veriyorum ey İstanbul, ey gençler; gelin bu şehri akıllı şehir yapalım; bu uğurda birlikte çalışmaya benim kankam olmaya var mısınız gençler” dedi. 

Yıldırım şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızla hava yolunu halkın yolu yaptıysak, Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni, Hızlı Treni, dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a nasıl kazandırdıysak; Üçüncü Köprü'yü Osmangazi Köprüsü’nü nasıl İstanbul’un hizmetine sunduksa; gelecek beş yılda sizin desteğinizle aziz İstanbul’a aynı kararlılıkla hizmet edeceğime Yenikapı’da söz veriyorum. Daha huzurlu, daha konforlu bir şehir sözü veriyorum."  

Yenikapı ruhu yeniden burada 

Yıldırım şunları söyledi: "Etrafta terör var, savaş var, şiddet var. Ama bir de Türkiye var, Yenikapı ruhu var. Siz bu meydanı doldurdukça ne hainlere yeniliriz ne de ekonomimize saldıranlara eyvallah ederiz. Sizin, bu milletin kim olduğunu hâlâ öğrenemediler. Bu millet iyiliğin, güzelliğin ta kendisidir, Türkiye merhametin son kalesidir."