Doktora öğrencileriyle kütüphane söyleşisi! 'Kanal İstanbul ülkemize çağ atlatacak'

Başkan Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri'nin üçüncüsünde Millet Kütüphanesi'nde doktora öğrencileriyle bir araya gelip sorularını cevapladı.

KANAL İSTANBUL: İstanbul Boğazı'ndan yılda 45 bin gemi geçiyor, 2050'de 78 bini bulacak. Güvenli geçiş kapasitesi ise 25 bin. Tek çözüm, Kanal İstanbul... 500 bin kapasiteli Kanal İstanbul'un her iki tarafına kurulacak şehirlere, deprem tehdidi olanları taşıyabiliriz. Etütler Kanal İstanbul'daki gemi trafiğinin, boğaza göre 13 kat daha güvenli olacağını gösterdi. Ülkemize çağ atlatacak bu projeyi muhalefetin insafına bırakamayız. Limanlarla, marinalarla bu projenin dünyada müstesna bir yeri olacak.

YALAN SİYASETİ: Bir yalan çıktı. Katar'ın öğrencilerini biz sınavsız olarak üniversitelerimize alıyormuşuz. Böyle bir şey mümkün mü? Türkiye'nin itibarını bu denli yok etmeye çalışanlara benim milletim gereken dersi verecektir.

MÜSİLAJ SORUNU: Şov uğruna kimsenin İstanbul'un ve Marmara'nın geleceğiyle oynama hakkı yoktur.

YERLİ AŞI: Turkovac bizim önemli bir sınavımız olacak. Hedefimiz eylül-ekim gibi netice almak.

AKADEMİK ÖZGÜRLÜK: Akademik özgürlüğün olmadığı herhangi bir üniversite söz konusu değil. O üniversitede sadece bu tür gösterileri yapanlar okumuyor.

GENÇLERİ SEVİYORUM: Ruhu genç olan biriyim ben. Gençlik hareketlerinin içerisinden gelmiş biriyim. Benim gençlikten uzak kalmam mümkün değil. Gençleri seviyorum, gençlerden uzak kalmam mümkün değil.

KUT'UN EŞİNE TAZİYE TELEFONU

Başkan Erdoğan, Osmanlı kültür tarihçisi Turgut Kut'un vefatı münasebetiyle eşi Günay Kut'u telefonla arayarak taziyelerini iletti.