Divan Başkanı’na küfre Kılıçdaroğlu’ndan ses yok 

Tüzük kurultayında delegeye yapılan baskıya isyan eden Divan Başkanı Okay’a, Kılıçdaroğlu’nun yanında küfürler edildi. CHP lideri sessiz kaldı.

ERCAN ÖZTÜRK

CHP’nin 9-10 Mart’ta Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Tüzük Kurultayı’na kavga ve küfürler damgasını vurdu. Milletvekillerinin ön seçimle belirlenmesini kapsayan 52’nci maddeye ilişkin görüşmelerde ortalık tam anlamıyla karıştı. Oylama sırasında bazı delegelerin karşı yönde el kaldırması üzerine Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan arkaya dönerek delegelere sözlü uyarıda bulundu.

KÜFÜRLER HAVADA UÇUŞTU 

Tezcan’ın delegelere müdahale etmesine daha fazla dayanamayan Divan Başkanı Hakkı Süha Okay tepki gösterdi. Delegelerin hür iradesi olduğunu söyleyen Okay, kimsenin müdahale edemeyeceğini söyledi. Tezcan bunun üzerine söz hakkı istese de Okay oylamaya devam etti. Bunun üzerine ayağa fırlayarak Okay’ın oturduğu masanın önüne kadar gelen Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Neden söz hakkı vermiyorsun O.Ç.” diyerek küfretmeye başladı. 

KILIÇDAROĞLU SES ETMEDİ 

Bu küfrün ardından bazı milletvekilleri ve il başkanları Özkoç’a tepki gösterdiler. Kılıçdaroğlu’nun ise küfrü duymasına rağmen müdahale etmediği iddia edildi. Okay ise, Kılıçdaroğlu’nun müdahale etmemesi üzerine divanı terk etti. Çok sayıda milletvekili de bu durumu protesto etmek için salondan ayrıldılar. Okay’ın yerine ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu geldi. Ancak Çerçioğlu 52’nci maddenin de içerisinde olduğu diğer maddeleri ‘Kabul edenler, etmeyenler’ şeklinde oylattı. MYK üyeleri ve Genel Başkan’a yakın milletvekilleri delegelerden tüm maddelerin “kabul edenler, etmeyenler” şeklinde oylanması esnasında el kaldırmalarını istedi. Çoğunluk bu talebi yerine getirdi. 

Tüzük kurultayı sırasında Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan delegelere sürekli sözlü uyarılar yaptı. 

47’LER DİSİPLİN İÇİN BASTIRIYOR 

Geçtiğimiz salı günü CHP’li 47 milletvekili, hazırlanan taslağın değiştirilmesi için CHP lideri Kılıçdaroğlu’na adeta ültimatom vermişti. Bu açıklamanın ardından ‘47’ler” olarak anılmaya başlayan milletvekili bloku, Engin Özkoç’un Grup Başkanvekilliğinin düşürülmesi için harekete geçti. Parti Meclisi içinde de destekçileri olan 47’lerin, Özkoç’u düşürerek, yerine 47 imzacı isimden birini Grup Başkanvekili yapmayı planladıkları öğrenildi.

TALİMAT WHATSAPP’TAN   

O İŞ TAMAM!

CHP’de ön seçimin kaldırılmasına neden olan önergeyi veren Siirt İl Başkanı Nevaf Bilek’in, emri Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’dan aldığı whatsapp konuşmalarına yansıdı. CHP İl Başkanları Grubunda Tezcan’ın, “Arkadaşlar oylamalarda salt çoğunluk olmalı. Bütün il başkanlarımızın delegeleri çalışma sonuna kadar salonda tutmaları çok önemlidir” mesajı yazmasının ardından CHP Siirt  İl Başkanı Bilek de “Abi akşamki konuştuğumuz konu tamam” şeklinde yanıt veriyor. Bilek’in önergeyi Tezcan’ın emriyle verdiği böylece mesajlaşmaya takılmış oldu.