Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Toplantıdan önce verdiği sözü tutmadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dendias'ın basın toplantısı öncesi “Tartışma yaratacak konulara girmeyelim” dediğini aktardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu 'Dendias krizi' ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Gerçek dışı ithamlarla hem ülkemi hem milletimi suçlamaya başladı. Biz gerçekten ev sahibi olarak gereken nezaketi de gösterdik. Sayın Dendias bunun dışına çıktı, haddini de aştı ben de gerekli cevabı verdim" dedi.

MİLLETİMİ SUÇLADI

Çavuşoğlu şunları söyledi: "Sayın Dendias'ın Ankara ziyaretini önemli yumuşatma fırsatı olarak görmüştük. Buradaki görüşme son derece güzel görüşmeydi. Elbette farklı görüşler dillendirildi. Daha sonra biz dar kapsamlı epeyce bu konuları konuştuk farklılıklarımızı ortaya koyduk. Basın toplantısı kısmına gelirken Dendias ve ekibinden şöyle bir talep geldi: Biz basın toplantısında tartışma yaratacak konulara değinmeyeceğiz sizden de aynı yaklaşım bekliyoruz. Basın toplantısından sonra gerçek dışı ithamlarla hem ülkemi hem milletimi suçlamaya başladı."

Ersin Tatar da "Kıbrıs Türk halkı olarak sizi izlerken "Bravo sayın bakanımız" dedik" ifadelerini kullandı.

TATAR: KUR'AN KURSLARI KAPATILAMAZ

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Anayasa Mahkemesi'nin "laiklik" gerekçesiyle KKTC'deki Kuran kurslarının kapatılması kararıyla ilgili, "Konuyla alakalı olarak büyük bir rahatsızlık duyduğumu ifade etmek istiyorum. Fevkalade hassas bir konudur. KKTC'de Kur'an kurslarının kapanması gibi bir durum asla olamaz. Bir kere burada bir sıkıntı yaratılmaya çalışılıyor" dedi.

İDEOLOJİK BİR KARAR

Çavuşoğlu da "Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz fakat bu mahkemenin verdiği kararı eleştirmemek değildir. Bu karar ideolojik bir karardır. Anayasaya göre ya da hükmüne göre verilmiş bir karar değildir" dedi.