Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Aşı çalışması güvenli bir turizm için

'Bu aşıyı yapmamız gerekiyor' Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız” sözüne açıklık getirdi: “Bu çalışma, yerli ve yabancı tüm turistler için geçerli.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin salgın döneminde turizm alanında aldığı tedbirlere ilişkin açıklamasının yanlış yorumlandığını söyledi. Çavuşoğlu, şunları kaydetti: " Turizm sektöründe çalışan tüm vatandaşlarımızı aşılıyoruz. Sadece turisti korumak için değil, kendi vatandaşımızı da aynı şekilde korumak için bu aşıyı yapmamız lazım. Diğer taraftan 'turistin gördüğü' derken, uzaktan gördüğü değil, turistin geldiği otellerde ve turistik tesislerde çalışan vatandaşlarımızı kastettiğimiz gayet açık ve net. Aşılamada yüzde 26'ya ulaştık. Bir de, yerli turist dediğimiz kendi vatandaşlarımız da havalar ısındıkça tatile çıkacak. Kendi vatandaşlarımızın da aynı şekilde güvenli, sağlıklı bir ortamda tatillerini geçirmek için bu tedbirleri alıyoruz. Bunu alıp da aşılamayı başka bir yere çekmenin hiç bir anlamı yok. Bunu yapanlar ancak kötü niyetli olanlardır."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin AB ile olumlu gündemin sürdürülmesine önem verdiğini vurguladı.