Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: AB'den bize uzatılan bir el olduğunu gördük

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Brüksel temaslarıyla ilgili, “Zirve sonuçlarını olumlu bulduk, biz de olumlu adım atmaya başladık” dedi.

Brüksel temaslarını tamamlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Biz Türkiye olarak ekim zirvesine göre, aralık zirvesi ortak açıklamasının dilini daha pozitif bulduk, bunu bize uzatılan bir el olarak gördük ve sıcak yaklaşımda bulunmaya başladık” dedi.

TÜRKİYE’YE GELECEKLER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Zirve sonuçlarını olumlu bulduk, ondan dolayı biz de olumlu adım atmaya başladık. İkili komisyon ve konsey başkanlarının Türkiye ziyaretini konuştuk, planladık. Tarihi arkadaşlar belirleyecek. Uymuyorsa alternatif tarihler önerecekler” diye konuştu.

AP’YE DEMİRTAŞ TEPKİSİ

Avrupa Parlamentosu’ndan Selahattin Demirtaş için yapılan açıklamalarla ilgili Çavuşoğlu, “Demirtaş’ın neler yaptığını burada herkes sevse de sevmese de biliyor. Yani açıkça teröre destek verdiğini Kobani olaylarından sonra kaç kişinin ölümüne sebep olduğunu, PKK ile işbirliğini gizlemediğini, PKK’ya olan desteği, Öcalan’a da aynı şekilde. Bunları da gündeme geldiğinde biz anlatıyoruz” dedi.