Diktatörlük vaadi gibi

Kılıçdaroğlu, ihaleye çıkmak için gün sayan Kanal İstanbul Projesi'ne yatırım yapacak yerli ve yabancı yatırımcılar ile bankaları tehdit etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine destek veren T24 kanalında, Kanal İstanbul Projesi'ne yatırım yapacak yerli ve yabancı yatırımcıları ve bankaları tehdit etti. Kılıçdaroğlu, "İster ihale etsinler, ister etmesinler, kime verirlerse versinler, iktidar olduğumuzda; bir, eğer o ihaleye giren yabancı bir ülke olursa biz o yabancı ülkeyle aramıza mesafe koyacağız. İki; bunların paralarını kesinlikle ödemeyeceğiz. Eğer bizden bir banka buraya kredi verirse günü geldiğinde o da görür" dedi.

Kılıçdaroğlu, "olası bir iktidar değişikliğinde muhafazakâr kesimin endişelerine" dair bir soru üzerine ise bu kez hem "Devlet kinle, intikam duygusuyla, öfkeyle yönetilmez" dedi hem de kendisini değil Millet İttifakı'nda garanti gördüğü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu 'kefil' gösterdi. Kılıçdaroğlu, "CHP iktidara geldiğinde başörtüsü, şu, bu, elde ettiğimiz kazanımlar elimizden alınır mı diye bir kaygı pompalanmak isteniyor. Dostlarımızla birlikte iktidar olduğumuzda orada Temel Bey de (SP lideri Temel Karamollaoğlu) da olacak. Temel Bey'e başörtüsü konusunda güvenmiyorlar mı" dedi.