Diasporanın Trump ile 24 Nisan sınavı!

'Sözde Ermeni soykırımı' ifadesi için Trump'a baskı uygulayan Ermeni diasporası teyakkuzda! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme öncesi gerilim istemeyen Trump'un geleneği bozmayacağı belirtildi.

Yelda GÖKDAĞ / ANKARA HABER MERKEZİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, 15-16 Mayıs tarihlerinde Beyaz Saray’da bir araya gelecek. Trump, başta Suriye krizi olmak üzere son derece önemli konuların masaya yatırılacağı kritik buluşma öncesi ilk sınavını ise yarın verecek. Başkan Trump, Ermeni diasporasının her yıl köpürterek gündeme getirdiği sözde “soykırımı anma günü” olan 24 Nisan kapsamında, geleneksel Beyaz Saray açıklamasını  yapacak. 

Aralarında ABD Kongre üyelerinin de bulunduğu gruplar, Trump’ın yapacağı açıklamaya saatler kala “soykırım” ifadesine yer vermesi için adeta teyakkuza geçti.  Beyaz Saray’ı mektup yağmuruna tutan Ermeni lobileri, sosyal medyadan da Trump’a seslenerek, 1915 olaylarından “soykırım” olarak söz etmesi çağrısı yapıyorlar.

Mektup ev mesaj yağıyor 

Diplomasi kulislerinde öne çıkan görüş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi, Trump’un Türkiye-ABD ilişkilerinde gerilime yol açacak bir adım atmayacağı yönünde. Trump’un yapacağı açıklamada, kendisinden önceki başkanlar gibi “büyük felaket” anlamına gelen “Meds yeghern” ifadesini kullanacağı konuşuluyor.