DHKP-C’li terörist polis katili ve bombacı çıktı

İstanbul polisinin başarılı bir operasyonla yakaladığı DHKP-C’lilerden örgütün tepe ismi Ümit İlter 1991’de İzmir'de 1 polisin şehit olduğu bombalı saldırının faili çıktı.

Devrim TOSUNOĞLU

İstanbul’da terör örgütü DHKP-C’ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden örgütün bir numarası Ümit İlter’in 29 Ocak 1991 yılında İzmir Alsancak’ta bulunan ABD Konsolosluğu ve Çay Mahallesi'nde bulunan polis merkezine yönelik 1 polisin şehit olduğu, 8 polisin de yaralandığı bombalı saldırılara katıldığı belirtildi.  

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İdil Kültür Merkezi’ne yönelik teknik ve fiziki takip çalışması yürüttü. Yaklaşık 6 aylık bir takibin ardından gece saat 03.00’da operasyon düzenledi. Kültür Merkezi’nin tüm kapıları Özel Harekât Şubesi ekipleri tarafından koçbaşı ve oksijen kaynaklarıyla kırılarak açıldı. Kültür Merkezi'nin 1. katına çıkan polis ekipleri ‘kör oda’ olarak adlandırılan gizli sığınağın kapısını buldu. 

PARA ÖDÜLÜ KONDU 

Sığınak içerisinden, 1 milyon lira para ödülüyle Yeşil kodla aranan örgütün bir numarası ve sözde genel sekreteri Ümit İlter, 300 bin lira para ödülüyle Gri listede aranan Emel Yeşilırmak ve İbrahim Gökçek ile örgütün sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.