'Destek vermeye değil hesap sormaya geldik!' 

Birlikte fotoğraf çekildiği 15 Temmuz gazilerinin ‘adalet yürüyüşü’ne destek verdiğini iddia eden CHP'li Veli Ağbaba’ya o gazilerden cevap gecikmedi: Sadece hesap sormak için gittik. 

15 Temmuz gazileri, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Veli Ağbaba'nın 'adalet' yürüyüşü için gazileri istismar etmesine tepki gösterdi. CHP'li Ağbaba, MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezası alan Enis Berberoğlu için başlatılan yürüyüşe gazilerin de katıldığını iddia ederek, Twitter hesabından bir fotoğraf paylaşmıştı. 15 Temmuz Derneği'ne açıklama yapan fotoğraftaki gaziler "Biz CHP'nin adalet yürüyüşü saçmalığına destek vermek için gitmedik. Sadece hesap sormak için gittik" dedi. 

GERÇEK ÇOK FARKLI 

15 Temmuz Derneği, CHP'li vekili kınayan bir açıklama yaptı. Dernek, "CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP'nin yürüyüşü sırasında protesto için yanlarına giden gazilerimizle fotoğraf çektirip sosyal medyada 'Yürüyüşümüze dil uzatanlara, amacını saptırmaya çalışanlara en güzel yanıtı 15 Temmuz gazilerimiz verdi. 9. gün gazilerimizle yola çıkıyoruz' notuyla paylaştı ancak gerçek çok farklıydı" ifadelerine yer verildi. 

‘Kontrollü darbe’ sözlerine tepki 

Gazi Murat Kaygusuz, Kılıçdaroğlu'nun yüzüne kontrollü darbe sözleriyle ilgili konuştuğunu belirterek, “Biz oraya vatanımız, milletimiz için çıktık. Oraya kaos için çıkmadık. Kontrollü darbe diyorsunuz, bakın 

kontrollü darbeyi görüyorsunuz. Benim kolum, arkadaşımın bacağı, arkadaşımın ayağı ve 249 tane şehidimiz... Nasıl oluyor da kontrollü darbede bu kadar insan şehit oluyor... Bu kadar insan yaralanıyor" şeklinde konuştu. 

Bu kitabı ne ara yazdın Barış!

Kılıçdaroğlu yürüyüşe başlayalı henüz 12 gün olmasına karşın CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’ın ‘adalet’ isimli kitabını piyasaya sürmesi sosyal medyada şok etkisi yarattı. Birçok CHP’li dahi Yarkadaş’ın daha yeni başlayan

yürüyüşün kitabını ne ara yazdığını sordu. Bu isimlerden biri de CHP lideri Kılıdçaroğlu’ydu. Yarkadaş, önceki gün kitabını Kılıçdaroğlu’na hediye etti. Kılıçdaroğlu kitabı görünce "Ne zaman fırsat bulup yazdınız?" diye sordu. 

 CHP'liler ziyareti saptırdı

15 Temmuz gazilerinden Murat Kaygusuz ve Hasan Girgin'in, yürüyüşü protesto etmek için CHP konvoyuna gittiklerini, istek üzerine konvoydakilerle fotoğraf çektirdiklerini, olayın bu şekilde saptırılmasını beklemediklerini belirttikleri aktarılan açıklamada, gazilerin söylemlerini çarpıtan CHP'nin kınandığı, gerçeklerin milletle paylaşıldığı kaydedildi.