Deprem İstanbul için bir beka meselesidir

Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, “İstanbul'daki deprem milli güvenlik meselesi, beka meselesi. Tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız” dedi.

İstanbul adayı Murat Kurum, 24 TV'de yayınlanan Arafta Sorular programında gazeteci Esra Elönü'nün sorularını cevapladı. İstanbulluların kırgın, yorgun ve üzgün olduğunu söyleyen Kurum, vatandaşın beklentilerini anlattı:

AFETE HAZIRLANACAĞIZ

"Vatandaş bir afet olduğunda belediye başkanının hemen dizinin dibinde olmasını ister. Acısını paylaşmasını, işiyle alakalı sorununun çözülmesini bekler. Balıkçı da büyükelçiyle yemek yemesini istemez. Balya balya paralarla fotoğraf verilmesini istemez. İstanbul'u bir basamak olarak görüp CHP'yi dizayn etmesini beklemez. İstanbul'un kaynağının İstanbul'a harcanmasını bekler. Samimiyet bekler. Siyasi aklı kibrinin önüne geçmiş belediye başkanı istemez."

Seçim sonrası ilk olarak Eyüpsultan, ardından Fatih Sultan Mehmet'in kabrine gidip dua edeceğini belirten Kurum, ardından çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Kentsel dönüşüme dikkat çeken Kurum, "Elimizi, gövdemizi taşın altına koymamız lazım. İstanbul'daki deprem milli güvenlik meselesi, beka meselesi. 7 gün 24 saat esasıyla çalışıp, tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Bizim hayalimiz, İstanbul'da hiçbir annemiz, evladımız, vatandaşımız huzursuz uyumasın. Afete şehrimizi hazırlamak zorundayız" diye konuştu.

'BEL OLSAM UTANIRDIM'

Rakibi Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerini 'hatırlamıyorum' dediği sözleri hatırlatan Kurum, "Ben 5 sene sonra karşınıza 'yetişmezdi' veya 'hatırlamıyorum' diyerek bir daha İstanbul'a belediye başkanı adayı olmaktan utanırım. Sadece 17.88 km metro yapmışlar. İstanbul'un önünde bir engel varsa CHP Belediyeciliği anlayışıdır. Metro hattını 659 km'ye çıkaracağız. İki yakaya 122 km tünel yapacağız.250 bin araçlık otopark yapacağız. 6 ayda İstanbul'un taksi problemini çözeceğiz. İstanbul'un taksisi bir marka olacak. Yeni taksi plakalarıyla, ihale yöntemiyle taksilerimizin sayısını artıracağız. Taksicimize eğitim vereceğiz" şeklinde konuştu.