Densiz vekilden edepsiz sözler

Şehit cenazesinde ailenin acısını suiistimal eden İyi Partili (İP) vekil Aylin Cesur, bu kez Salda Gölü'yle ilgili edepten yoksun açıklamalarda bulundu. Cesur'un sözleri tepki çekti.

İYİ Parti (İP) Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un, Burdur’da partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, Salda Gölü’nde yapılan çalışmalara yönelik, “Attıkları temelleri çekeriz, Salda’nın kumunu tek tek alır, onların uygun yerlerine monte ederiz” ifadeleri, hem kamuoyunda, hem de sosyal medyada tepki çekti. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Biz dinlerken utandık, o bu sözleri söylerken utanmamış! Ne diyelim! İlla Edep İlla Edep” ifadelerini kullandı.” Cesur daha önce de şehit cenazesinde cemaatin önüne geçip fotoğraf çektirmesiyle tepki toplamıştı.

AK PARTİ’DEN TEPKİ

Milletvekili Cesur’un bu sözleri, hem sosyal medyada hem de kamuoyunda tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “İYİ Parti milletvekilinin kullandığı ahlaksız üsluba bakar mısınız? Biz dinlerken utandık, o bu sözleri söylerken utanmamış! Ne diyelim! İlla Edep İlla Edep” ifadelerini kullandı.

CENAZE FOTOĞRAFLARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur İdlib’de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin’in Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesindeki cenaze namazındaki tutumu ile de büyük tepki toplamıştı. Cenaze namazı sırsasında Cesur’un cemaatin önüne geçip danışmanına fotoğraf çektirmesi tepki çekmişti. Şehidin cenaze namazı esnasında Aylin Cesur, cenaze namazı kılanların önüne geçerek tek başına ilk önce namaz kılıyormuş gibi poz vermiş ve ardından da ellerini açıp cemaatle birlikte dua etmişti.

BİZ SALDA GÖLÜ’NÜ EDEPLE KORURUZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ”Kovid-19 Salgını ve Çevremizin Geleceği’ konulu toplantıda yaptığı konuşmada, İyi Partili Aylin Cesur’un sözlerine üzerine “Biz Salda’yı da Türkiye’deki tüm doğal alanları da edebimiz ile koruyacağız ve gelecek nesillere bize bırakılan bu mirası koruyarak bırakacağız. Vekile tavsiyemiz edebini koruması ve çocuklarımıza örnek bir davranış sergilemesidir. Ben vekilin hele de bir bayan vekilin yapmış olduğu açıklamayı esefle kınıyorum” dedi.

DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE

Akademisyenlerden, STK temsilcilerinden ve Bakanlık yöneticilerinden oluşan müteşekkil Çevre ve Tabiat Varlıkları Kurulu’nun ilk toplantısını 21 Nisan’da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “O toplantıda çevre ve doğamıza dair fikirlerinizi dinlemiş, yapacağımız çalışmaların kararını almıştık. ” şeklinde konuştu.