Denizlerde daha büyük Türkiye! Hedef güçlü donanma

'Terör zincirini üç yerden parçaladık' Başkan Erdoğan, Mavi Vatan Tatbikatı'nda Türkiye'nin kara operasyonlarına işaret ederek, denizde de güçlü adımlar atılacağı mesajını verdi. Ege'de gerçekleştirilen Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı'na canlı bağlantıyla katılan Başkan Erdoğan, “Suriye'de sınır ötesi harekatlarla terör zincirini 3 farklı yerde parçaladık. Doğu Akdeniz'deki menfaatlerimizden asla taviz vermedik” dedi.

Başkan Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı'na canlı bağlantıyla katıldı. Sözlerine Bitlis'te şehit olan askerlere Allah'tan rahmet niyaz ederek başlayan Erdoğan şunları söyledi:

SİLAHLAR TEST EDİLDİ

"Bu tatbikatta sahip olduğumuz ileri teknoloji ürünü harp araçlarının personelimiz tarafından kullanılmasını da izleme fırsatı buluyoruz. Böylece kahraman ordumuzun bilgi, yetenek ve becerilerini görme, değerlendirme, varsa eksikliklerini giderme imkanına kavuşuyoruz. Tarih boyunca milletimizin bu zorlu coğrafyada bekasını korumak için deniz gücüne önem verdiğini görüyoruz. Osmanlı'nın adalet sancağının gölgesi zayıfladıkça gönül coğrafyamızda sömürgecilik ve zulüm egemen olmuştur."

TAVİZ VERMEYECEĞİZ

"Ülkemiz açısından güçlü bir donanmaya sahip olmak bir tercihten öte zorunluluktur. Son dönemde Suriye, Irak, Ege ve Doğu Akdeniz bağlamında tecrübe ettiğimiz hadiseler bize bu gerçeği bir kez daha hatırlatmıştır. Suriye'de sınır ötesi harekatlarla terör zincirini 3 farklı yerde parçaladık. Milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin Doğu Akdeniz'deki hakları gaspedilmeye çalışılmıştır. Sayısız çifte standarda rağmen menfaatlerimizi koruma kararlılığımızdan taviz vermedik. Kuzey Kıbrıs'ta oldu bittilere tahammül etmeyeceğimizi gösterdik. Uluslararası hukuk temelinde Libya'nın darbeciler tarafından işgal edilmesine mani olduk."

KENDİ GEMİSİNİ YAPAN 10 ÜLKEDEN BİRİYİZ

Türkiye'nin askeri kapasitesi ile savunma sanayinin daha fazla konuşulduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi: "Bugün İHA'larda dünyanın en iyi 3-4 ülkesinden biriyiz. Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini yapabilen 10 ülke içinde yer alıyoruz."

STOLTENBERG'E TEŞEKKÜR

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Türkiye'nin NATO için önemini vurgulayan açıklamalarına ilişkin Twitter'dan paylaşımda bulundu. Objektif değerlendirmeleri dolayısıyla Stoltenberg'e teşekkür den Erdoğan, Türkiye'nin bir NATO müttefiki olarak tüm sorumluluklarını yerine getirmeye ve küresel barış ve güvenliğe hizmet etmeye devam edeceğini vurguladı.

87 GEMİ 27 UÇAK 20 HELİKOPTER

Ege Denizi açıklarında, 'Mavi Vatan 2021 Tatbikatının Seçkin Gözlemci Günü' faaliyetleri başladı. Tatbikata, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla birlikte katıldı.

ORUÇ REİS'E İNDİLER

Bakan Akar ve komutanlar, Ege Denizi açıklarındaki TCG Oruçreis'e helikopterle indi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatları arasında yer alan Mavi Vatan -2021'in fiili safhası Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de gerçekleştiriliyor. Tatbikata 87 gemi, 27 uçak ile 20 helikopter ve İHA'lar da katılıyor.

MISIR'IN ADIMI OLUMLU

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mısır'ın Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama ihalesini Türkiye'nin daha önce ilan ettiği sınırlara göre yapmasını olumlu olarak nitelendirdi. Tatbikat esnasında açıklama yapan Akar, "Deniz yetki alanları sınırlarımızla uyumlu bir şekilde Mısır ile de anlaşma, sözleşme, mutabakat muhtırası gibi çalışmaların önümüzdeki dönemde olabileceğini değerlendiriyoruz" dedi.