Deniz Baykal son haberleri sağlık durumu

Deniz Baykal'ın durumuna ilişkin son dakika haberler geliyor. Doktorları Deniz Baykal'ı acilen ameliyata aldı. Operasyon sonrasında da Deniz Baykal ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin endişe veren son dakika açıklama Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten geldi. Deniz Baykal acilen beyin ameliyatına alındı. Operasyon sonrasında da yeni bir açıklama yapıldı ve ameliyat iyi geçti denildi. Deniz Baykal'ın Antalya'da bulunan eşi Olcay Baykal dün apar topar Ankara'ya gelmişti. Olcay Baykal eşinin başından ayrılmıyor ve gelen ziyaretçileri ağırlıyor.  Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbiş Deniz Baykal'ın ameliyata alınmasını şu sözlerle duyurdu: 

Deniz Baykal kimdir? Deniz Baykal'ın eşi Olcay ve çocukları -TIKLA ÖĞREN

BAYKAL’LA İLGİLİ İDDİALARA CEVAP

ÖZGÜR ÖZEL: DUYUMLARIN TAMAMI ASILSIZDIR

Öte yandan, Deniz Baykal'ın hayatını kaybettiğine yönelik sosyal medyada dolaşan haberlerin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklama yaptı. Özel açıklamasında şunları söyledi:

"Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır."

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Sayın Deniz Baykal'ın durumunda bir değişiklik yok. Şu an yoğun bakımda. Sabah 08.00'de tomografi çekilecek. (23.59)"  dedi.

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş açıklama yaptı. İbiş, Baykal'ın bilincinin kapalı olduğunu ve uyutulduğunu söyledi. "Şu ana kadar çok daha iyi sonuçları görebilme umudumuzu hep koruduk, ancak gelinen tablo içerisinde, elbette ki umutlarımızı yine koruyoruz ama bazı olumsuzlukları yaşadığımızı da sizler de biliyorsunuz, sizlerle de paylaşıyoruz." ifadelerini kulllandı. 

AMELİYATTAN SONRA YENİ AÇIKLAMA

Operasyondan sonra yeni bir açıklama daha geldi. Açıklamada ameliyatın bittiği ve 'iyi geçtiği' belirtilerek "Beyin ödemi ve kanama nedeniyle' operasyonun yapıldığı vurgulandı. Deniz Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

SAĞLIK BAKANINDAN AÇIKLAMA

Deniz Baykal'ın ameliyata alınmasıyla ilgili bir flaş açıklama da Sağlık Bakanı'ndan geldi. Bakan hastane önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:  "Yeni bir müdahale gerekti. Müdahaleyi yapıyor arkadaşlar. İnşallah sağlığına kavuşacak."

BAYKAL İÇİN SABAH YAPILAN AÇIKLAMA

Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesin'de tedavi gören Deniz Baykal'ı bu sabah doktorları muayene etmiş ve durumunun iyi olduğunu açıklamışlardı. Açıklamada Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'den gelmişti. İbiş Baykal'ın sol tarafındaki kol ve ayağındaki güçsüzlükte az da olsa bir iyileşme olduğunu söyledikten sonra beynindeki ödeme dikkat çekmişti. Doktoru şu bilgileri verdi;

-"Minimal de olsa olumlu gelişmeler var. Bu bizim için çok önemli. Güçsüzlükte bir miktar iyileşme var. Ateşi düştü, antibiyotiğe cevap veriyor. Şu anda beyin ödemi var ama ilerlemesi durmuş durumda dün geceye göre. Bu da bizim için çok güzel bir sonuç. Şu anda bunlar bizi ameliyattan uzaklaştıran adımlar. Durumu stabil.

AKCİĞERİNDEKİ SORUN NE

Anestezi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Oral ise beyin içindeki basınç artışının Baykal'ın

kusmasına neden olduğunu belirterek, "Zaten akciğerlerine kusmuk kaçtığı için uyanmış. Öyle bir tabloyla geldi. Akciğerdeki enfeksiyon etkeni de başlangıç düzeyindeki minik bir aspirasyon. O konudaki tedavimiz devam ediyor." dedi.