Demokrasi ve Milli Birlik Günü için geri sayım 

15 Temmuz’un birinci yıldönümüne bir aydan kısa bir süre kaldı. Kahramanlık destanının yazdığı 15 Temmuz’un yıl dönümünde ülke genelinde etkinlikler düzenlenecek. Darbeye karşı 80 milyon tek yürek olacak. 

OSMAN NURİ CERİT

FETÖ’nün 15 Temmuz tarihli ihanet girişimine karşı, Milletin kanı ile yazdığı kahramanlık destanının birinci yıldönümü için geri sayım sürüyor. Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilen 15 Temmuz’un yıldönümünde, ülke genelinde duygusal ve anlamlı çok sayıda etkinlik düzenlenecek. Bir hafta boyunca devam edecek etkinlikler, 'direniş' çağrısı ile kahramanlık destanının mimarlığını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. 

Şehitlikler ziyaret edilecek

Etkinlikler kapsamında düzenlenecek tören ve programlarla, 15 Temmuz Şehitleri anılacak, şehitlerin kabirleri ziyaret edilecek ve Kuran okunacak. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ülke genelinde 'demokrasi' nöbetleri tutularak, ihanete karşı verilen direniş bir kez daha seslendirilecek. 

Meclis'te özel gündem 

Vatan hainlerinin bombalarına rağmen 15 Temmuz gecesi toplanarak demokrasiye sahip çıkan TBMM, direnişin birinci yıldönümü kapsamında da 'özel' gündemle toplanacak. TBMM’de düzenlenecek törende,  tüm Türkiye’de olduğu gibi Milletin Meclisi’nde verilen onurlu direniş, siyasi parti gruplarının yapacağı konuşmaların konusunu oluşturacak. FETÖ’nün ihanet  kalkışmasına karşı 15 Temmuz tarihinde verilen mücadele, TBMM Genel Kurulu tarafından “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ilan edilmiş ve 15 Temmuz’un bu kapsamda resmi tatil olmasına karar vermişti. 

 Gaziler kahramanlığı anlatacak 

Milletin demokrasi zaferini simgeleyen ve demokrasi şehitlerinin anısına Ankara ve İstanbul’da inşa edilen 15 Temmuz Anıtları’nın açılışı da, destanın yıldönümünde yapılacak. Hafta boyunca sürecek olan 15 Temmuz, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” çerçevesinde, 81 ilde “demokrasi şehitlerini” anma programları ile sempozyum ve paneller düzenlenecek. -sKahramanlık destanının gazileri, ihanet gecesi milletin verdiği direnişi anlatacak.

Halk darbecileri bertaraf etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan millete, iradesine sahip çıkmak için sokaklarda darbeye direnme çağrısında bulundu ve halk sokaklara çıktı. Darbeciler, silahsız bir şekilde sokağa çıkan halka ateş açtı. Halk mermilerin karşısında durarak hain kalkışmayı bertaraf etti.