Demirtaş’tan küstah sözler

Her fırsatta isyan çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün yine haddini aştı: Suriye’deki savaş ve Türkiye’deki çatışmalar Türk ve Kürt toplumunu bölüyor. Kürtler ile Türkler arasında yükselen gerilim etnik bir savaşa dönüşebilir.

1

Türkiye’nin milli politikalarına sürekli karşı çıkan, her fırsatta güneydoğuda isyan çıkarmak için uğraşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün yine küstahca bir açıklama yaptı. Diyarbakır’da başlayan,  ardından tüm Türkiye’ye yayılan 6 - 7 Eylül olaylarının fitinili ateşleyen Demirtaş, ‘Kürtler ile Türkler arasında yükselen gerilim etnik bir savaşa dönüşebilir” dedi.

İrlanda’da yayımlanan The Irish Times Gazetesi’ne konuşan Demirtaş, yine haddini aştı.  “Türkiye’de huzur, barış olmadan Suriye’de barıştan söz etmek mümkün değil” diyen HDP lideri şunları kaydetti:

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞÜRÜM

“Suriye’deki savaş, Türkiye’deki çatışmalarla alakalıdır. Çünkü Türk Hükümeti, Suriye ve Türkiye’deki Kürtleri bir görüyor. Yaşanan çatışma ve savaş Türk ve Kürt toplumunu bölüyor. Barışı getirmek için siyasetteyim. Erdoğan’la bir araya gelmem sorunları çözecekse bunu yaparım.”

SOKAĞA ÇAĞIRDI

Daha önce halkı sokağa çağırarak onlarca kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Demirtaş,  güneydoğuda  yaşanan  son çatışmalar nedeniyle 500 bin Kürt’ün evlerini terk ettiğini, binlerce kişinin kalacak bir evi, sığınacak bir yeri olmadığını da iddia etti.