Demirtaş’ın 1 Kasım yüzü!

Her gün kin ve nefret kusan HDP’li vekil adayları PKK ile işbirliği içinde halkı kaosa sürüklerken başkanları Demirtaş 1 Kasım öncesi seçim ayarlarına geri döndü.

1

Paralel yapının yayın organı Bugün TV’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Ben şiddet istiyorum’ diyen bize oy vermesin, biz şiddet istemiyoruz, barış içerisinde çözüm istiyoruz diyenler bize oy versinler" dedi. Demirtaş'ın bu açıklaması yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi yine ikiyüzlü modele döndüğünü gösterdi. Demirtaş'ın milletvekili adayları ise her gün kin kusuyor. Türkiye’yi kaos ortamına sürüklemek için kan döken PKK terör örgütü üyeleri ile hep birlikte hareket eden vekillerden kimi silah, kimi gıda maddesi götürüyor, kimi tabutuna omuz veriyor kimi 'PKK sizi tükürüğü ile boğar' diyor, kimisi ise 'O keleşleri size çevirmesini biliyoruz" diyor... 

BOZGUNA UĞRADIK TELAFiSi YOK! 

TSK’nın terörü bitirme operasyonlarıyla bozguna uğrayan PKK’nın hayal kırıklığı telsiz konuşmalarına yansıdı. "Sözde Serhat bölge sorumlusu" görüşmelerde büyük darbe aldıklarını ve bunun telafi edilemeyeceğini söylüyor. 

TSK'nın ardı ardına gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonrası PKK’ya ağır darbe! Verdikleri ağır kayıplarla moralleri çöken örgütün Ağrı ve Tendürek dağlarındaki "sözde Serhat bölge sorumlusu" Yusuf Şek, yaptığı görüşmelerde bozguna uğradıklarını, çok kayıp verdiklerini, bunu yakın gelecekte telafi etmelerinin imkansız olduğunu belirtiyor. 

HALK DESTEK  VERMİYOR

Planladıkları "kırsal ve devrimci savaşa" halkın yeterli destek göstermediğini, örgütün talimatlarını yerine getirmekte duyarsız kaldıklarını ve özellikle son dönemde halkın büyük kesimi tarafından çok eleştirildiklerini anlatan Şek, "merkez"e de bunu rapor ettiğini dile getiriyor. Şek'in telsiz görüşmelerindeki "Başlangıçta halkımıza yumuşak şekilde yanaşın, kazanmaya çalışın. Olmaz ise sessizce halledin ve askerin üstüne atın. Karşı gelenleri arabalarının içindeyken uzaktan indirin ve 'Yine asker vurdu' deyin" talimatı, örgütün düştüğü durumu gözler önüne seriyor. Şek'in, kayıp çok olduğu için alanda etkili olmalarının zorlaştığını söylediği de belirlendi.

Her yerden asker çıkıyor! 

“Asker her yerde karşımıza çıkıyor. Dikkatli olun" diyen Şek, bu yakınmalarının ise "merkez" tarafından ağır şekilde eleştirildiği belirtiliyor. Şek'in, korkup sık sık İran'a geçtiği biliniyor. Şek'in "merkez" tarafından görevinden azledileceği değerlendiriliyor.

Şek örgütten para çalıyormuş

Operasyonların "sözde Serhat eyaletini" zora soktuğu, karargahlarının yerle bir edildiği, büyük telsizlerinin ele geçirildiği öğrenildi. Şek'in "örgüt adına" diyerek, gariban halktan zorla toplayıp gizlediği parayı listelediği ve o defterin ele geçirildiği belirtiliyor. 

Hain bombaya yerinde imha! 

Hakkari Valiliği bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının güvenlik güçlerince imha edildiğini açıkladı. Bingöl ile Karlıova İlçesi karayolunda da PKK'lıların tuzakladığı bomba, güvenlik güçleri tarafından bulunarak yerinde imha edildi. İmha sırasında karayolunda çukur oluştu. Ekipleri tarafından onarıldıktan sonra karayolu trafiğe açıldı. 

Eşbaşkanlar tek tek dökülüyor

Iğdır'da PKK'ya yönelik operasyonları engellemeye çalıştıkları iddiasıyla Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Şaziye Önder ve Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin'in de olduğu 9 kişi gözaltına alındı. Van Özalp Belediyesi Eş Başkanı Handan Bağcı ise tutuklandı.