Delegeler işiyle aşıyla tehdit edildi

İlhan Cihaner, “Delegeleri işiyle, aşıyla tehdit edip benim için imza vermesini engellediler” dedi.

ERCAN ÖZTÜRK

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı, Bilkent Odeon Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kurultaya il başkanlarından gelen ‘ikinci bir adaya imza verilmeyecek’ talimatı damgasını vurdu. İlhan Cihaner ve Prof. Dr. Tolga Yaman adaylık için gerekli olan 68 imzayı bu yüzden toplayamadı. Cihaner, delegelerin belediye başkanları tarafından işle, aşla tehdit edildiği için imzalarını geri çektiklerini söyledi. AKŞAM, il başkanlarının Kılıçdaroğlu ile yaptığı toplantının kulis bilgilerine ulaştı. Bir il başkanı, “Biz herkesin aday olmasını isteriz. Ancak imza konusunda destek vermeyelim” önerisi sundu. Diğer il başkanları da öneriye sıcak bakınca herkes kendi delegesini arayıp kararı bildirdi.

100 İMZA TOPLANMIŞTI

Kılıçdaroğlu’na karşı aday adaylığını açıklayan Cihaner, sert eleştirilerde bulundu. Cihaner, kurultaya iki gün kala 100’ün üzerinde imza topladıklarını, ancak belediye başkanları ve yöneticilerin imza veren delegeyi “işle, aşla tehdit ederek imzaları çektirmekle” suçladı.

İNCE’YE DE YAPTILAR

CHP’nin önceki kurultayında Muharrem İnce’nin adaylığı toplanan imzalardan bazılarının mükerrer olduğu gerekçesiyle engellenmek istenmişti.   

YENİDEN SEÇİLDİ 

Kılıçdaroğlu, 1318 delegenin olduğu 37. Olağan Kurultay’da 1251 delegenin oyuyla yeniden CHP’nin Genel Başkanı seçildi. 67 oy geçersiz sayıldı. 

BAŞKANIN ETRAFINI İYİ TOPARLAMAMIZ LAZIM! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun verdiği ‘Yönetim’ mesajı CHP kulislerini hareketlendirdi. İmamoğlu, “Genel Başkanımız çok tarihi bir misyon üstlendi. Özellikle son yerel seçimler, dolayısıyla. Bizim Genel Başkanımızla ilgili zerre kadar sorgulayacağımız bir şey yok. Etrafını iyi bir yönetimle toparlamamız gerekiyor” dedi