'DEAŞ’ı icat eden kimse PYD’yi de kuran odur'

ABD’nin PYD ile kol kola girip anlaştığı DEAŞ’ı Rakka’dan konvoy halinde güvenli bir şekilde göndermesine çok sert yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan “DEAŞ’ı icat eden kimse PYD’yi kuran da odur. Oynanan tüm oyunların farkındayız” dedi. 

1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Türkiye’ye diz çöktürmek için sabırsızlıkla bekleyenlere, bunun için her yola başvuranlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanımızı susturamayacaksınız, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkmayacaksınız” dedi: 

SDG terör örgütüdür

DEAŞ’ı icat eden kimse PYD’yi kuran da odur. PYD’yi parlatan kimse Kuzey Irak yönetimini bağımsızlık ilanına sürükleyerek Irak’ın istikrarsızlığını derinleştirmek isteyen de odur. Tabii aynı güçlerin, Feto’yu besleyip büyütmeye devam ettiklerini de unutmamak lazım. Kimse bize SDG’yi demokratik bir kuruluş olarak yutturmasın. Kendisi bir terör örgütüdür.

ABD çıkmaza sürüyor

ABD’nin Suriye krizi başladığından beri verdiği sözleri tutmaması bizim için büyük hayal kırıklığı. Şimdi Afrin’de aynı oyuna gelmek istemiyoruz. Müttefiklik çerçevesinde çok kolayca çözebileceğimiz nice sorun maalesef ABD tarafından çıkmaza sürüklenmiştir. Rakka, Münbiç, Deyrizor böyledir. Bizim şu anda terör örgütü PYD’den ve YPG’den Afrin’i temizlememiz gerekiyor. Bu yüzden DEAŞ ile PYD’nin işbirliğini saygıyla karşıladıklarını söyleyenlerin aleni itiraflarından daha somut bir belge aramaya engel yoktur. 

DEAŞ’ı dolarlarla uğurladılar 

Erdoğan: DEAŞ’a bol bol dolar ödediniz. Ama DEAŞ’la, benim askerim, ÖSO kahramanca mücadelesini verdi. Öbürleri ise zafer işaretleriyle onları dolar ödemek suretiyle uğurluyor. Türkiye’nin hem DEAŞ’a hem de PYD’ye karşı operasyonlarını baltalayan Amerika’nın üzerinde çalıştığı senaryonun biz gayet iyi farkındayız. Biz NATO’da beraberiz diye yanlışları söylemeyecek miyiz? 

Dedikodulara sakın kulak asmayın  

Erdoğan: Ben özellikle şu anda karşımda bulunan değerli yol arkadaşlarıma, dava arkadaşlarıma şunu hatırlatmak isterim. Sakın ha dedikodulara, sağdaki soldaki fiskoslara kulak asmayın. Biz işimize bakacağız, yolumuza devam edeceğiz, çünkü bizim ülkemizde yapacak çok işimiz var. Sizlere güveniyorum.

12 bin km’den niye geldiniz?

Erdoğan, Irak tarafından 3 bin 500 TIR’ın gelip, Kuzey Suriye’ye girdiğini anımsatarak şöyle konuştu: Bu tırlar, ağır zırhlı araçları, silahları, mühimmatı kime getiriyor, PYD’ye, YPG’ye ve oradaki üslerine. 5 hava, 8 normal üssü var. Şimdi bir de Rakka’da kuruyor. Gerçekler bunlar. Siz 12 bin kilometre uzaklıktan Suriye’ye niçin geliyorsunuz? 

22 Kasım İdlib için final

‘İdlib operasyonu planlı şekilde sürüyor’ diyen Erdoğan: Türkiye, Rusya ve İran olarak bölgedeki gelişmeler karşısında ciddi mesafeler kat ettik. Ayın 22’sinde Soçi’de tekrar Putin ve Ruhani ile üçlü zirve yapacağız. Bizden bir gün önce dışişleri ve genelkurmay başkanları buluşacak. Bizler de İdlib için final görüşmesini yapacağız. 

Hesap kitap bilmez! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SGK’yı eleştiren CHP liderinin “Ben batırmadım” sözlerine tokat gibi cevap verdi: Aç interneti orada bu hesabı yap! 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK polemiğine çok sert yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: Ben buradan tüm milletime, rakamlarla bu zatın SGK’nın başında olduğu dönemi açıklıyorum. ‘Ben SSK’yı 2 milyar, siz SGK’yı 20 milyar zarara uğrattınız’ diye bize laf geveleyip duruyor. Bu hesap kitap filan bilmez. Hesap uzmanı sıfatı almak hesap uzmanı olmasını getirmiyor. Batırdın mı çıkardın mı? Öyle bir bilmez ki kendi dönemindeki, 2.5 milyar zararın bugün TÜFE hesabı ile 42 milyara geldiğinden dahi bu zatın haberi yoktur. Aç interneti, orada bu hesabı otomatik yapan programlar var. Bugünkü SGK 80 milyonluk Türkiye’nin yüzde 99’una hizmet eden dev bir sosyal güvenlik sistemidir. Kalan yüzde 1 de sadece kendileri istemediği için bu sistemin dışındadır. Bu ülkenin SSK, SGK gibi kurumlara ne kadar ihtiyacı varsa, derli toplu bir ana muhalefete o kadar ihtiyacı var. Birini biz kurtardık, ötekini kurtarmak da CHP’lilere düşer. 

Acımayın, acınacak hale düşersiniz!    

Türkiye’nin içeride ve dışarıda çok ama çok zorlu bir mücadele yürüttüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ davalarının neticelenmeye başladığını belirterek şöyle konuştu:  Asla ara vermek yok, aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Onların inlerine girdik kovalamaya devam edeceğiz. Millete silah doğrultan, hiç kimseye acımayacağız, acırsanız acınacak hale gelirsiniz.

Ne yerli ne de milli siyaset izliyor!

Türkiye’deki ana muhalefet partisinin millilikten ve yerlilikten uzak bir siyaset izlemekte ısrar ettiğini belirten Erdoğan, “Anlaşılan o ki, bölgemizde tedavüle sokulan senaryoda kendilerine verilen rol budur” dedi. Erdoğan, 15 Temmuz’a “kontrollü darbe” diyerek şehitlere ve gazilere en büyük saygısızlığı yapanların kendi geçmişini unutturmak için AK Parti’nin başarılarına saldırmayı adet haline getirdiğini söyledi. 

Erdoğan, Afganistan Devlet Başkanı Yardımcısı General Abdul Raşit Dostum’u kabul etti.

1 yaşındakini sigortalı yaptın!

Önceki dönemlerde 66 lira emekli maaşı alan tarım Bağ-Kur’lusu olduğunu, bugün hiçbir kategoride böyle komik emekli maaşı ödemesine rastlanamayacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: Kendisi ortaokul öğrencisi oğlundan, daha 1 yaşına değmemiş torununa kadar tüm yakınlarını ‘erken emekli olsunlar’ diye sigortalı göstermekten geri dönmemiştir. 

NATO’DAN BÜYÜK REZALET

41 askerimizi tatbikattan çektik! 

Norveç’teki NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşman olarak hedef gösterildi! Erdoğan, 41 kişilik Türk birliğini tatbikattan geri çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda büyük skandalı duyurdu: Norveç’teki NATO tatbikatında düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda hedef olarak bir tarafta Atatürk’ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Kanada yolunda olan Genelkurmay Başkanımız ve AB’den sorumlu Bakanımız bizi aradılar. “41 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz’ dediler. Dedik ki; ‘Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 41 askerimizi oradan çekin’ Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz. Oyun başka! Zaman zaman değişik yerlerde bunlar yapılıyor. 

TEKNİSYEN ATILDI

İnternetten bulup koymuş

Birinci olayda Atatürk resmini düşman safhasına koyan teknisyen temsil etmek için internette bulduğu Atatürk’ün fotoğrafını kullandı. Tatbikat esnasında Türk subayların olayı tespit etmesi sonrasında teknisyen kovuldu. Teknisyen, Atatürk heykelini “yanlışlıkla” yerleştirdiğini, heykelin Atatürk’e ait olduğunu bilmediğini belirterek özür diledi. Simülasyona katılan Türk ekibin müdahalesi sonrasında Atatürk heykeli düşman liderler biyografisinden kaldırıldı.  

ORDUDAN KOVULDU

Sahte hesapla hainlik mesajı

İkinci olayda Norveç Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir sivil personel Hollanda’daki karargahta simülasyon çerçevesinde kullanılan sanal bir sohbet mecrasında “Recep Tayyip Erdoğan” adlı sahte hesap açtı. Sahte hesapla, Erdoğan’ın simülasyonda “düşman ülke liderleriyle” yakın ilişki kurduğu ve işbirliği yaptığı mesajını verdi. Türk subayların tespiti sonrasında sahte hesap açan kişinin Türkiye kökenli bir Norveç subayı olduğu ortaya çıktı.Olayın ortaya çıkması üzerine, subay ordudan atıldı. 

Norveç’ten özür mektubu 

Erdoğan’ı düşmanla işbirliği içinde gösteren Norveç ordusu personeli görevden alındı. Norveç’teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayımladı. 

Trident Javelin olası savaş hazırlığı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’nin askerlerini çektiği Norveç’teki NATO Trident Javelin Tatbikatı, olası bir savaş hazırlığının provası.  

Türkiye’den özür diliyorum 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, skandalla ilgili yazılı bir açıklama yaparak özür diledi: NATO’nun Norveç’te Ortak Harp Merkezi’nin gerçekleştirdiği tatbikat sırasında vuku bulan olaylar hakkında bilgilendirildim. Meydana gelen hatadan dolayı özür diliyorum. Olaylar, tek bir kişinin eylemlerinden kaynaklanıyor ve NATO’nun görüşlerini yansıtmıyor. Bu kişi, NATO çalışanı değil sözleşmeli sivil bir memurdur. Türkiye, NATO için değerli bir müttefiktir.

Türk birlikleri TSK’nın en özel askerleri

Norveç’teki NATO tatbikatına katılan Türk birliğinde Genelkurmay Başkanlığı’ndan 4, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 10, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 3, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 20, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan 4 askeri personel bulunuyor.