DEAŞ ve FETÖ aramıza girmiş birer Truva atıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DEAŞ  ve FETÖ... Bu sapık ve sapkın iki örgüt Müslümanların arasına sokulmuş, içine de fitne gizlenmiş Truva atıdır” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Vakfı İyilik Ödülleri töreninde konuştu. Din adına yaptıkları yorumlarla toplumun büyük tepkisini çekenlere eleştirilerini sürdüren Erdoğan, İslam’ı anlatırken dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

FİTNEYE KARŞI UYARDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Hem dinimize yönelik saldırıların hem de  İslam’a ve Müslümanlara olan ilgilinin arttığı bir dönemde, hocalarımızın irşat vazifelerini ifa ederken ve İslam’ı anlatırken çok daha dikkatli olmaları  gerekiyor. Modern Hasan Sabbah’ların sapık ve sapkın din anlayışlarıyla  evlatlarımızı efsunlamasına, neo Haşhaşilere çevirmesine izin vermemeliyiz. DEAŞ  ve FETÖ... Bu iki örgüt Müslümanların  arasına sokulmuş, içine de fitne gizlenmiş Truva atıdır.”

UKALALAR DOLAŞIYOR 

Erdoğan şöyle devam etti: “Bazı ukalalar dolaşıyor etrafta hadisler üzerinde ‘Yok şöyleydi, böyleydi’ diyorlar. Eğer bu hadisi şerifler Kuran-ı Kerim’in hükümlerine aynen uyuyorsa, bizim için sahihtir ve ona uyarız. Allah şöyle buyuruyor: ‘Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz’. Bu ayeti kerimeler ve hadisi şerifler ve bize irşat metodunun nasıl olması gerektiğini gösteriyor.” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Vakfı tarafından verilen İyilik Ödülleri Töreni’nde konuşma yaptı. Ödülleri sahiplerine takdim etti.

VEFA ÖDÜLÜ TSK’YA

Uluslararası İyilik Ödülleri kapsamında Vefa Ödülü TSK’ya verildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ödülü şehit, gazi ve TSK mensupları adına aldığı söyledi.

Hocalarımız dikkat etsin

İlahi prensipler bize İslam’a anlatırken nasıl hareket etmemiz gerektiğini gösteriyor. Bunlar özellikle peygamberimizin varisleri olma şerefini üzerinde taşıyan âlimlerimiz, ariflerimiz, hocalarımız için son derece önemli olduğuna inanıyorum. Hem dinimize yönelik saldırıların hem de İslam’a yönelik ilginin arttığı bir dönemde hocalarımızın İslam’ı anlatırken çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. 

ALANI BOŞ BIRAKMAYIZ 

Atalarımız ne güzel söylemiş, ‘Doğru yerinden kalkıncaya kadar yalan dünyayı dolanır gelir’. O zaman alanı boş bırakmayacağız. Az önce hocalarımızla bir sohbetimiz oldu, orada da söyledim, burada da söylüyorum: Tüm Diyanet camiamızın başta Din İşleri Yüksek Kurulu olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki mensuplarıyla alanı hiçbir zaman boş bırakmayacaklar. İlgili ilgisiz birçok kişi bunları maksadı aşacak şekilde Müslümanları ve İslam dinini karalamak üzere kullanabiliyor. Tüm ilahiyatçılarımızın bu noktada azami gayret göstermesini istiyorum.

SİVİLLERİ HEDEF ALMAYIZ 

Bize kalkıp akıl veriyorlar. Diyorlar ki, ‘Sivil insanlar ölüyor’. Bilerek konuşun. Bilmeden konuşmayın beyler. Biz sivil insanları hiçbir zaman hedef almadık. Sivil insanları hedef alsaydık Afrin çoktan düşmüştü. O kadar hassas gidiyoruz ki aman siviller vurulmasın. Buna dikkat ediyoruz. Ama bunlarda böyle bir şey var mı, sivildi, sivil değildi hiç fark etmez bombaları yağdırıyorlar. Bizi bunlardan ayıran bu, bu hassasiyetimizi aynen sürdüreceğiz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kapıda karşıladı.

AFRİN’E GİRDİK, GİRİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3400 olduğunu açıkladı, “Kent merkezine girmemiz yakın” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin harekâtıyla ilgili de şunları söyledi: “TSK gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla vatanımızın güvenliğini temin ediyor. Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan, tuzaklarla çocukları katleden terör örgütünün makyajı tel tel dökülüyor. Şu an itibarıyla 3 bin 400 teröristi etkisiz hale getirdik. Afrin’e girdik, giriyoruz, çok fazla bir şey kalmadı. Biz Afrin’i gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz.”

ZULMÜ BİTİRECEĞİZ 

Erdoğan şöyle devam etti: “Adalet ve merhametten taviz vermeden, kara propagandaya aldırmadan, Afrin’i, Münbiç’i ve Suriye’nin kuzeyini bu katil sürülerinden temizleyeceğiz. Hem bölgedeki, Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimizi terör örgütlerinin zulmünden kurtaracak hem de Suriye’nin yeniden inşasına yönelik adımlar atacağız.” 

ÇANAKKALE’DEKİ GİBİ YAPACAĞIZ

bir asır önce nasıl Çanakkale’de emperyalist hevesleri kursaklarda bıraktıysak bugün de aynı şeyi güney sınırlarımız boyunca yapacağız. 911 kilometre Suriye sınırı. İnsanlıktan, adalet ve merhametten taviz vermeden, hakkımızda yürütülen kara propagandaya aldırmadan, Afrin’i, Münbiç’i ve Suriye’nin kuzeyini bu katil sürülerinin tamamından temizleyeceğiz. 

ABD ve Türkiye Münbiç için anlaştı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, teröristlerin kritik ilçeden çekilmesiyle, ilçeye ABD ve Türk askerlerinin yerleşeceğini açıkladı. 

Türkiye ve ABD’nin masaya oturduğu Münbiç için anlaşmaya varıldığını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. Önümüzdeki hafta yol haritasının belirleneceğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, YPG’li teröristlerin Fırat Nehri’nin doğusuna çekileceği bilgisini verdi. Buna göre, ABD ve Türk askerleri birlikte kritik ilçede güvenliği sağlayacak. Çavuşoğlu, “YPG Münbiç’ten çekildikten sonra orada güvenliği Türk ve ABD askerleri sağlayacak. YPG’nin çekilmesine iki ülke nezaret edecek” dedi. 

YOL HARİTASI HAZIRLANIYOR 

Dışişleri Bakanı’nın açıklaması şöyle devam etti: “YPG’nin olduğu bölgeler nasıl istikrara kavuşturulur, kimin yöneteceğini nasıl sağlayabiliriz. Temel prensip nüfus oranında yönetim olması. YPG hiçbir şekilde olmayacak. Münbiç’ten YPG çekilince orada ABD ve Türk askerleri olacak. YPG’nin çekilmesine nezaret edeceğiz. Buranın güvenliğini kim sağlayacak, ABD ve Türkiye. Önce bu modeli Münbiç’te uygulayacağız daha sonra diğer yerlere götüreceğiz. Bu Rakka için de, Fırat’ın doğusunda YPG’nin kontrolündeki yerler için de geçerli. 19 Mart’taki toplantıda yol haritası net bir şekilde, tarihleriyle beraber belli olacak. ” 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus yayın organlarının temsilcileriyle buluştu.

KKTC’ye nüfus çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara’da kabul ettiği KKTC Başbakanı Tufan Erhürman ile Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, ülkeye döndü. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rumlarla ekonomik olarak eşit bir seviyeye gelmek için Kuzey Kıbrıs’ta nüfusun fazla olmasını önerdiği öğrenildi. Diplomatik çevrelerden elde edilen bilgiye göre, Erdoğan gelişmenin nüfusla paralel olması gerektiğini söyledi. 

28 Şubat’tan tanıklıklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat sürecinde haksızlıklara uğrayan ve çeşitli nedenlerle gurbet hayatı yaşamak zorunda bırakılanların yaşadıklarının konu alındığı “Gurbet Kuşları” belgeselinde, o dönem yaşadıklarını anlattı. Erdoğan, “Başı örtülü olduğu için nice kızımız üniversite tahsili göremedi. Polis copları ile dövüldükleri günleri bilirim. Başlarından başörtülerinin  sökülüp alınarak okula sokuldukları günleri bilirim.”

Her sorumluluk vebal gerektirir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Vakfının “Uluslararası İyilik Ödülleri” programına katılmak üzere Ankara’ya gelen 81 ilin müftüsünü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Erdoğan, şunları kaydetti: “Haymana’da yaptığınız toplantının birini de Güneydoğu’da yapabilirsiniz, Doğu Anadolu’da yapabilirsiniz. Oradaki hoca efendilerle de bir araya gelmek suretiyle, onlarla da yapılacak bu çalışmanın bir sonucunu ifade etmenin çok faydalı olacağına inanıyorum. Her sorumluluk vebal getirir. Ama sizin sorumluluğunuz doğrudan hayat kaynağımız olan dinimizle ilgili olduğu için vebaliniz çok büyük, ona göre. İşi hiç hafife almayalım. Cumhurbaşkanı olarak daima yanınızda olduğumu bilmenizi isterim.”