DEAŞ kaosu Antep’te bozuldu

Terör örgütü DEAŞ'ın Alevi derneklerini, ülkü ocaklarını, HDP binalarını ve hatta futbol maçlarını hedef alarak provokasyonu hedeflediği ortaya çıkarıldı. Amaç toplumda ayrışmayı tetiklemekti.

Gaziantep'te 2 canlı bombanın kendini patlatması sonucu 3 polisin şehit olduğu operasyonla DEAŞ'ın Türkiye'de planladığı katliam gibi eylemleri deşifre edilirken, iç savaş çıkarma planları da bozuldu. Her türlü ihtiyaçlarını Suriye'den temin eden teröristlerin hedefinde Alevi Kültür Dernekleri'nin yanı sıra Ülkü Ocakları, HDP binaları, Atatürkçü Düşünce Derneği, Süper Lig ve 1. Lig Futbol maçları, baro lokali, bir Kürt düğünü, Gaziantep Otogarı’nda ailelerle birlikte yapılan asker sevkıyatı ile AVM'lerin bulunduğu ortaya çıktı.

HEDEF ETNİK ÇATIŞMA

DEAŞ militanlarının etnik çatışma çıkarmaya yönelik canlı bomba eylemi hazırlığında oldukları belirlendi. Operasyonlarda 36 kişi yakalandı. 1 kişi aranıyor.

‘Canlı bomba emiri’ 

2 büyük hücre evinin çökertildiği operasyonlarda ölü ele geçirilen canlı bombalardan Mehmet Kadir Cebael'in DEAŞ'ın canlı bombalardan sorumlu sözde Türkiye Emiri olduğu belirlenirken, Suriyeli Muhammed Şerif'in de Gaziantep'teki Alev Derneği'ne saldırıyı gerçekleştirecek canlı bomba olduğu iddia edildi.