DEAŞ canisi MİT'ten kaçamadı

Bağdadi'nin sağ kolu İstanbul'da yakalandı. Öldürülen örgüt lideri Bağdadi'ye en yakın isimlerden ‘Basim' kod adlı terörist İstanbul'da yakalandı.

Suriye'de 2 yıl önce öldürülen DEAŞ lideri Ebu Bekir El-Bağdadi'nin en çok güvendiği kilit isimler arasında yer alan ve örgütün sözde askeri yapılanmasının başında bulunan 'Basim' kod adlı Afganistanlı terörist, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polisin düzenlediği ortak operasyonla İstanbul'da yakalandı.

ATAŞEHİR'DE OPERASYON

Bağdadi'nin gizlenmesinde kritik rol üstlenen A.S.İ.M. adlı Afganistan uyruklu teröristin, 3 yıl önce başlayan örgütteki çözülmelerin ardından Türkiye'ye sızdığı belirlendi. Suriye'den itibaren MİT'in radarında bulunan teröristin, sınır hattından Türkiye'ye geçiş yaptığı tespit edildi. Ardından da sahte pasaport ve kimlikle İstanbul'a kadar geldiği öğrenildi. Ataşehir'de bir apartmanda saklanan terörist yakalandı.

BİRÇOK KANLI OLAYDA YER ALDI

A.S.İ.M.'nin, 2014 yılından bu yana pek çok eylemin planlayıcısı olduğu ifade edildi. Bir dönem Rakka başta olmak üzere, Deyrizor ve Humus gibi bölgelerde uzunca süre örgüt saflarında faaliyet gösteren Afganistanlı teröristin, şehir yapılanmalarındaki kadrolara silahlı eğitim verdiği aktarıldı.