Davutoğlu: Terör örgütüyle selfi çekmekten vazgeç

Terör örgütüyle selfi çekmekten vazgeç AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Manisa mitinginde, ''HDP'ye diyoruz ki terör örgütü ile selfi çekmekten vazgeç de meşru siyaset zeminine gel'' diye konuştu.

1

Başbakan Davutoğlu Manisa mitingindeki konuşmasında “Bizde makam derdi yok. Ülkemizi hükümetsiz bırakmadık. Merkezefendi’nin torunları bizim hissettirmediğimiz Fetret Devri’ne son verecek” dedi. 

'Fetret’e son verin 

Manisa’daki AK Parti mitinginde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran’dan sonra Fetret Devri’ne girildiğini ancak kendilerinin bunu hissettirmediğini söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu: "Manisa'nın içinde yetişen bir çınar siyasi ders veriyor. Bizde makam derdi yok. Biz Manisa'yı severiz, Manisa da bizi sever. Merkezefendi'nin torunları siyasete de şifa verecek. Merkezefendi'nin torunları Fetret Devri’ne son verecek. Fetret Devri dediysek bunu hissettirmedik. Ülkemizi hükümetsiz bırakmadık. 

BİRLİK DİLİNİ KULLANDIK 

AK Parti 7 Haziran'dan sonra birlik arayışı içinde oldu. Diğer partilerin hiçbiri koalisyona yanaşmadı. Onlar kutuplaşma dilini kullandılar. Bahçeli her şeye ‘hayır’ dedi. Bakın ‘MHP’ demiyorum. Bahçeli ‘hayır’ dedi çünkü. MHP'li kardeşlerimin hiçbiri Bahçeli'nin bu tavrını doğru bulmadı. Gel elini taşın altına koy dedik koymadı. HDP ise terör siyaseti yaptı. Askerimiz onlara dersini verdi. 

ONLARDA YÜREK YOK 

Hükümet kurulamayınca cumhurbaşkanımız beni görevlendirdi ancak onlar ‘hayır’ cevabı verdiler. İki ay gelin hükümet kuralım milletimiz de sizi görsün. Üç ay hükümete razı olamayanların 4 yıl bu milleti idare edecek yürekleri olur mu? Bahçeli razı olsaydı hep birlikte ülkemiz için taşın altına elimizi koyardık. Bu 4 asır sürse bile millet davasını sürdürecek parti AK Parti'dir.  AK Parti için mesele şahsi değil, memleket meselesidir. ” 

Davutoğlu büyüdüğü evde   

Davutoğlu, önceki gün, ilkokul 4. sınıfa kadar okuduğu Hacı Süleyman Bey İlkokulu ziyaretinin ardından çocukluğunun geçtiği Fatih'teki apartman dairesine gitti. 

KOMŞULARI ANILARINI HATIRLATTI

Zeyrek Mahallesi'nde, kapı komşusu Beyhan Yanık'ı ziyareti öncesinde büyüdüğü eve giren Davutoğlu'na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti. Başbakan Davutoğlu, evin balkonundan karşı taraftaki okulda bulunan çocukları selamlayarak, yanındakilere çocukluk anılarını ve mahallesini anlattı.