Darbe değil görüş farkı

Adalet Bakanı Tunç, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki tartışmaya ilişkin, “Yapılan yorumlara katılmıyoruz. Darbe söz konusu değil. İki yüksek mahkeme arasında görüş farkı var. Sorun Meclis'te çözülür” dedi.

AA

Adalet Bakan Yılmaz Tunç, Başkent Millet Bahçesi'nde hükümlü ve tutukluların ürettiği ürünlerin sergilendiği İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı açılışına katıldı. Tunç, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi (AYM) arasındaki yetki tartışmasına ilişkin, "İki yüksek mahkeme arasındaki görüş farkını ortadan kaldırmaya yönelik hususlar TBMM'nin yetkisindeki hususlar. Bunlar konuşularak çözülecek hususlar" ifadelerini kullandı.

YORUM FARKLARI VAR

Tunç, "Seçimden önce soruşturmasına başlanan terör suçu, dokunulmazlık kapsamında mı, değil mi? Tartışma konusu bu. Anayasa, 'Terör suçu Anayasa'nın 83'üncü maddesine göre dokunulmazlık kapsamı dışındadır' diyor. Yargıtay da bu görüşte. AYM ise şunu söylüyor; 'Anayasa'nın 14'üncü maddesine atıf yapılan bu suçlar belirli değil. Yargıtay da diyor ki; 'Bu suçlar belirlidir, zaten kanunla düzenlenmiştir. Bu kapsamda dokunulmazlık kapsamı dışındadır' diyor. Tartışma buradan çıkıyor" dedi.

'SORUMSUZCA YAPILAN AÇIKLAMA'

"Bu görüş farkından yola çıkarak, bunu farklı noktalara çekmenin hiçbir anlamı yok" diyen Bakan Tunç, "CHP Genel Başkanı Özgür Bey, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Bunlar, sorumsuzca yapılan ifadeler. Burada Cumhurbaşkanımızın sanki bir darbe yaptığı şeklindeki yorumuna kesinlikle katılmıyoruz. Burada herhangi bir darbe falan söz konusu değil. Bu millet, darbenin ne olduğunu çok iyi biliyor" dedi.