Cuntacıların darbe planı üç aşamalı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, darbe girişimi sonrası hainlerin provokasyona ve nokta atışla saldırılara geçebileceğini söyledi.

ERCAN ÖZTÜRK - HABER MERKEZİ

15 Temmuz’da Türkiye’ye darbe yapmak isteyen FETÖ’nün darbeci askerlerine karşı ilk direniş o gece İstanbul’dan geldi. Daha kimse ne olduğunu anlamamışken İstanbul’daki milyonlarca kişiye “ilçe ve il başkanlıklarına gidin” SMS’leri atıldı. İşte o mesajları atan AK Parti İl Başkanı Selim Temurci olaylardan sonra ilk defa AKŞAM’a konuştu. Temurci, Metin Külünk ve Hayati Yazıcı ile yürüttüğü zorlu gecenin ayrıntılarını anlattı: 

2 milyon üyeyi aradık

Saat 21:55’te köprülerin kapatıldığına dair bir haber geçti. Valimizi aradım. O sırada köprüdeki tankın görüntüsünü gördüm. Vali Bey’e, “O tankın orada ne işi var? Darbe mi var” dediğimi hatırlıyorum. Telefonu kapattıktan sonra bazı noktalara ulaşmaya çalıştım. 2 milyon üyemize durumu bildirdik. 23:15’te asker Sütlüce’deki binaya geldiğinde teşkilat buradaydı. Başbakanımız'ın “Ülkemizde bir kalkışma girişimi var' demesi üzerine TV'lere bağlandık. Terör örgütünün lideri “Bizimle ilgisi yok” dese de itiraflar ardı ardına geldi. Darbe planları çöktü, Bu hainler şimdi ikinci planı devreye sokmaya çalışıyorlar. Bunlar bu işi büyütme gayretindeler. Sizin hayat felsefenize müdahale edip provokasyon yapıyorlar. Bundan sonra da nokta atışlar içine girebilirler.