Cumhuriyet birliktir

29 Ekim Cumhuriyet Bayraı için düzenlenen törenler, kritik dönemden geçen Türkiye’nin renklerini bir araya getirdi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılı Ankara’da devlet yetkilileri ve siyasi partilerin katılımıyla kutlandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânı, Cumhuriyet’in ilanının 96’ncı yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan’a, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı kabinesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kuvvet komutanları ile diğer devlet erkânı eşlik etti.  

Başkan Erdoğan ve beraberindekiler, Aslanlı Yol’dan geçerek, Atatürk’ün mozolesine geldi. Erdoğan’ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk’ün mozolesine bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Başkan Erdoğan ardından geçtiği Misakı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ne “9 Ekim’de başlattığımız ve kısa sürede çok ciddi başarılara imza attığımız Barış Pınarı Harekâtı’yla Suriye sınırımız boyunca kurulmak istenen terör koridorunu dağıtarak, kararlılığımızı bir kez daha tüm dünyaya gösterdik” diye yazdı. 

KARARLILIKLA DEVAM 

Başkan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’nde şunları kaydetti: “Bu gurur günümüzde zatıâlinizi ve İstiklal Harbimizin bütün kahramanlarını, vatanımız uğruna kan veren aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bağımsızlığımıza ve milli bekamıza yönelik saldırıların arttığı bir dönemde, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan direniş ruhuyla yurt- içinde ve yurtdışında mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.Ruhun şad olsun.” 

ANITKABİR’DE MİLLİ BİRLİK 

Devlet erkanı, Anıtkabir’i ziyaret ederken, törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener de katıldı. MHP’yi Celal Adan temsil etti. Başkan Erdoğan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Meral Akşener ve kabine üyeleriyle tokalaştı.

Erdoğan, törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de aralarında olduğu pek çok davetlinin tebriklerini kabul etti.

RUSYA ‘TERÖRİSTLER ÇIKARILDI’ DEDİ

Rusya’nın terör örgütlerinin çıkarıldığı bilgisini verdiğini belirten Başkan Erdoğan, “Mutabakatlar bitti. Yapılacak görüşmelerimiz var” dedi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dün akşam Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi bünyesindeki Sergi Salonu’nda kabul töreni gerçekleştirildi. 5 bin kişinin katıldığı törende konuşan Başkan Erdoğan, güvenli bölgeyle ilgili “Rusya, terör örgütlerinin buradan tamamıyla çıkarıldığı bilgisini yetkili mercilerimize vermiş bulunuyor. Bir taraftan ABD, bir taraftan Rusya ile 120 ve 150 saatlik yaptığımız mutabakatlar bitmiş bulunuyor. Yarın (bugün) yapılacak görüşmelerimiz var” dedi. 

4 YERE CANLI BAĞLANTI

Başkan Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki Gökçeada gemisi, Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssü ile Barış Pınarı bölgesinden Resulayn ve Tel Abyad’da görev yapan askerlerle canlı bağlantı gerçekleştirdi.