Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya mesaj: Şu teröristleri gizlemeyin

Atlantik Konseyi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa'ya seslenerek, ''siz önce şu teröristleri gizlemeyin. Hayır kampanyası yaptınız kaybetiniz. Ama yine de sizden gelecek yatırımcılara kapımız açık'' dedi.

1

İstanbul'da düzenlenen Atlantik Konseyi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'daki ülkelere seslendi. Erdoğan, yurtdışında Türkiye hakkında kara kampanya yapıldığına işaret ederek "Avrupa'nın bazı ülkeleri teröristleri gizlemekten vaz geçsin. Referandumda hayır kampanyasına destek verdiniz kaybettiniz. Şimdi Türkiye ile ilişkilerimizi nasıl geliştirebiliriz diye düşünmelisiniz. Hayır kampanyasına rağmen Türkiye'ye gelecek işadamlarınıza kapılarımız sonuna kadar açık" dedi. 


Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Siyasetçinin görevi yatırımcının önündeki taşı kaldırmaktır. Eğer siz önüne engel koyarsanız o ülkede yatırım olmaz. Ülkemde dinamik bir iç yatırımcı portfoyümüz var. Onların da dışarıdan yanlarındaki ortaklarıyla bu yatırımları geliştirmeleri çok büyük önem arzediyor. Hükümetimiz çok kararlı bir teşvik yasası çıkardı. Yatırımcıları hakikaten teşvikte büyük önem arzeden bu paket "Gel burada yatırımı yap sana şu kadar muafiyet" diyoruz. Cumhurbaşkanı olarak tüm girişimcilerin, yatırımcıların yanında olmaya devam edeceğim.


'HAYIR'A DESTEK VERDİNİZ KAYBETTİNİZ

Dışarıda bu kampanyaları yapanlara sesleniyorum; siz önce ülkenizde teröristleri saklamaktan vazgeçin. Özellikle Avrupa. Hayır kampanyasına destek verdiniz kaybettiniz. Bundan sonra Türkiye ile nasıl ilişkilerimizi geliştireceğiz diye gayret edin. Biz o kampanyayı yapmanıza rağmen kapılarımızı açıyoruz.