Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yönetim doğrudan millete geçiyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şahsi menfaat peşinde olmadıklarını belirterek, ''Türkiye'nin, Türk milletinin aleyhinde olacak hiçbir işin içinde yer almayız. Tam tersine, karşısında dururuz'' dedi.

YALAN SÖYLEMEYİN!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle birlikte yönetimin doğrudan millete geçeceğini söyledi. "Türkiye'nin, Türk milletinin aleyhinde olacak hiçbir işin içinde yer almayız. Tam tersine tüm benliğimizle karşısında dururuz" diyen Erdoğan, CHP’yi doğru konuşmaya davet etti.

REJİM SORUNU YOK

Türkiye’nin rejim sorununun 1923’te bittiğini vurgulayan Erdoğan, “Bizim rejimle mejimle işimiz yok. Bizim şu anda yönetim sistemiyle sorunumuz var. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık bunları birleştiriyoruz güçlü bir yürütme organı oluşturuyoruz. Ama bunlar bundan anlamaz. Bugüne kadar bunlara 5 tane koyun ver, kaybedip gelirler" dedi. 

MECLİS GÜÇLENİYOR

Meclis’in ve yargının görevlerini yeniden tanımlayarak, bu kurumları güçlendireceklerini belirten Erdoğan, "CHP diyor ki; 'Bunlar Meclis'i kaldıracaklar.' Yalan konuşma. Tam aksine Meclis’in gücünü artırıyoruz, denetim gücünü artırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasiyle taçlandırıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÜÇ KAT BÜYÜRÜZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri diyor ki ‘Türkiye’nin bu kadar sorunu var, bunların yerine niçin yönetim sistemini değiştiriyorsunuz?’ İşte tam da bu sebeple.

15 senede yapılan büyük projelerin anlatan ve Manisa’da yapımı tamamlanan ve açılışa hazır hale gelen değeri yaklaşık 219 milyon 407 bin lira olan 70 tesisin açılışını yapan Erdoğan, “Yen, sistemle Türkiye'yi 3 kat büyüteceğimizin sözünü veriyorum. 

İSTİKRARIN TEMİNATI 

Siz hiçbir teklif ortaya koymadan, mevcut sisteme dokunmayın derseniz hiçbir derde derman olamazsınız. 16 Nisan'da 'evet' bunların devamı demektir, 'Daha da ileri' demektir" diye konuştu. 

Mevcut sistemle Türkiye’nin hedeflerine ulaşamayacağını ifade eden Erdoğan, “Birileri diyor ki 'Türkiye'nin bu kadar sorunu var, bunları çözmek için uğraşmak yerine niçin yönetim sistemini değiştiriyorsunuz?' İşte tam da bu sebeple değiştiriyoruz. Türkiye'nin sorunlarının çözümü, şahısların inisiyatiflerine kalmasın diye yönetim sistemini değiştiriyoruz. İstikrarın ve güvenin teminatı şu veya bu kişi değil, bizzat sistemin kendisi olsun diye anayasa değişikliğini istiyoruz" dedi. 

9-10 Mart’ta Rusya’ya gidiyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-10 Mart tarihleri arasında Rusya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Rusya ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Erdoğan-Putin görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkiler, Suriye ve Irak ile terörle mücadele konularının masaya yatırılması bekleniyor. 

Çift başlılık tepede kriz yaratıyor 

Erdoğan yönetimde çift başlılık nedeniyle Türkiye’nin geçmişte yaşadığı krizlerden örnekler verdiği konuşmasında, “Ben Sayın Gül ile böyle bir sıkıntı yaşamadım. Benimle de iki arkadaşım böyle bir sıkıntı yaşamadık. Eksikler, yanlışlar olursa aramızda düzeltiyoruz. Bunlar gücü ve yetkiyi farklı makamlar arasında dağıtanlar ülkemize maliyetini hiçbir zaman umursamadılar. Muhalefet şahsi fedakarlıklarla yürüyen bu sistemde direterek kendisiyle çelişiyor” dedi. 

İdam için referandum yapabiliriz 

"Ben şuna inanıyorum, idam talebi parlamentoya gelecek. Temennim odur ki parlamentodan geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Fakat bir sıkıntı, anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte ayın 16'sı aynı zamanda bunun da bir cevabı olacak. Gerekirse, şimdiden bir şey daha söylüyorum, bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Yine millete gideriz."