Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım İzmir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım İzmir'de halka hitap etti. Erdoğan yaptığı açıklamada, ''56 vatandaşım Gaziantep'te şehit ediliyor, utanmadan sıkılmadan dünyayı biz mi kurtaracağız diyorlar. Biz sabır, sabır, sabır dedik, en sonunda girmek zorunda kaldık.'' dedi.

1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

ARTIK REKLAMLARDA SÜTAŞ'I İZLERKEN TİRE'Yİ DE İZLEYECEĞİZ

Tire'nin, Küçük Menderesi'nin saygıdeğer insanları, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Günümüz kutlu, geleceğimiz aydınlık olsun. Hiç endişeniz olmasın, evelAllah biz bu güne kadar hiçbir gücün karşısında eğilmedik. Sadece Rabbimizin huzurunda rukua eğiliriz, başka yok. Tire bugün muhteşem bir eserle farklı bir geleceğe yürüyecek. Önce Egegaz'ın ilave tesislerinin açılışını yaptık ondan sonra ayrıca Efesaryum tesisinin açılışını yaptık ve şimdi de Sütaş'ın Tire'deki bu dev tesisinin açılışını yapıyoruz. Huzurunuzda şahsım, milletim adına Muharrem Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. İnayorum ki Sütaş'ı bundan böyle reklamlarda izlemekte kalmayacağız, reklamlarda izlerken Tire'yi de izleyeceğiz. Bu önemli bir gelecek. Fakat bütün bunlarla birlikte Tire'nin böyle  dev bir yatırım için seçilmiş olması manidardır. Bu çiftçimizin, hayvancılıkla uğraşan tüm vatandaşlarımın emeklerinin değerlendirilmesine yönelik bir adımdır.

BENİM KİLİSİME, GAZİANTEPİME SALDIRANLARLA HESABIM VAR

İstedikleri kadar terör estirsinler bu milleti bölemeyecekler. İşte Tire. Bakınız İstanbul'da bir terör eylemi oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kayseri'de bir terör eylemi oldu şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar temenni ediyorum. Rusya Büyükelçisi'ne bir suikast düzenlendi, rahmet diliyorum. Bütün bunlara rağmen Elbab'ta aynı şekilde 16 şehidimiz var. Allah onlara rahmet etsin. Fakat biz ne diyoruz, biz bir ölürüz bin diriliriz. Elbab'ta ne oldu, bini aşkın DEAŞ'lı orada öldürüldü. Şimdi bazıları akıl veriyor, "Bizim Suriye'de ne işimiz var? Dünyayı biz mi kurtaracağız?" diyor. Bizim dünyayı kurtarmak diye bir derdimiz yok. Ama benim Kilisime, Gaziantep'e saldıranlarla bir hesabım var. Bunlar ne akılsız adam! 56 vatandaşım Gaziantep'te şehit ediliyor, utanmadan sıkılmadan dünyayı biz mi kurtaracağız diyorlar. Biz sabır, sabır, sabır dedik, en sonunda girmek zorunda kaldık.

BİZE DOKUNAN HESABINI İYİ YAPSIN DERSİNİ ALIR

Biz diplomasi yapıyoruz. Rusya, İran, Suudi Arabistan, Katar'la diplomasi yapıyoruz. Bize kimse diplomasi dersi vermesin.  Dersimizi biliyoruz. Bize dokunan hesabını iyi yapsın, dersini alır. Canımız acıyor, farkındayız. Ama onlara da gereğini yapıyoruz. İnşallah durmak yok, yola devam. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum, sağolun, varolun.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ARKA ARKAYA PROJELERİ HİZMETE AÇIYORUZ

Başbakan Yıldırım yaptığı konuşmada, "Ülkemizi 2023'e giden yolda emin adımlarla hedeflerine ulaşması için arka arkaya projeleri bir bir hizmete alıyoruz. Daha geçen hafta ülkemizin gururu Avrasya Tüneli'nin açılışını zat-ı alinizin uğurlu elleriyle yaptık.İki kıtayı denizin altından birleştiren, Asya ile Avrupa'yı 4 dakikada geçiren bu muazzam eser, İstanbul'un değil aynı zamanda İzmir'in projesidir. Buradan çıkıp Osmangazi Köprüsü'nden geçip, İzmir-İstanbul yoluyla inşallah 2018'de inşallah 3 saatte verelini İzmir olacak." dedi.