Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye düşmanı olan partilere sakın oy vermeyin 

Almanya'ya sert dille yüklenen ve gurbetçilere çağrı yapan Erdoğan, ''Türkiye düşmanı olan partilere sakın ha, oy vermeyiniz. Sakın. Türkiye dostu olanlarla beraber olun, onları büyütelim'' dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda partililere seslendi.  Almanya'ya sert dille yüklenen ve gurbetçilere çağrı yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;  , Almanya seçime gidiyor, 15-20 gün var. Hala bizimle uğraşıyor. Sen bizimle niye uğraşıyorsun. İşine bak ya. Bizde referandum oldu, bizimle uğraştınız. Hayır kampanyasına katıldılar. Sözde Türk diye geçinen bir ahlaksız orada bir "hayır" kampanyası yaptı. Almanya'nın kapısını kapattılar. Merkel de dahil, muhalefet de dahil. Bunların demokrasi ile yakından uzaktan alakası yok. 

Sandıkta dersilerini verin 

Biz de buradan mesajımızı veriyoruz. Onlar o kampanyada Türkiye'ye böyle saldırdılar da ben oradaki vatandaşlarımıza niçin mesaj vermeyeyim. Biz de buradan mesajımızı veriyoruz. Onlar o kampanyada Türkiye'ye böyle saldırdılar da ben oradaki vatandaşlarımıza niçin mesaj vermeyeyim. Türkiye düşmanı olan partilere sakın ha, oy vermeyiniz. Türkiye dostu olanlarla beraber olun. Birlik olup onları büyütelim. Bu seçimde onlar sandıkta bana göre bir tokat yemeleri lazım. Şu anda diyorlar ki, bizim demokratik mücadelemize karışıyor. Senin gibi kalkıp sizin bize yaptığınızı  yapmıyoruz. 

FETÖ'cüleri tulumlar içinde göreceksiniz 

FETÖ nerede. Bir kısmı Avrupa'da, bir kısmı Pensilvanya'da. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bunu böyle biliniz. Ha PKK, ha FETÖ, ha DEAŞ. Al birini vur öbürüne. Bu ihanet çetesi Türkiye'nin geleceğine saldırmıştır. Bu ihanet çetesine geçit vermemiştir. Yakın zamanda bunları özel hazırlanmış tulumları içerisinde göreceksiniz. Özel elbiselerle duruşmalara geldiğiniz göreceksiniz. İnanıyorum ki, yıl sonuna kadar da yargımız bunlarla ilgili kararları büyük ölçüde vermiş olacaktır. 

ideal siyasetçi koltuktan güç almaz

Soruyorum sizlere, bize kibir yakışır mı, bize gurur yakışır mı? Gurur Allah'a yakışır, bize değil. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz. Bize ne oluyor ki koltuklardan güç almanın gayeti içerisine giriyoruz. İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değildir oraya güç katandır, bunu böyle bilmemiz lazım. Hareketleniyoruz, hareketleneceğiz. Gidilmedik il bırakmayacağız. İstanbul'da da çalınmadık kapı bırakmayacağız.

İstanbul'u birlikte sağlam tutmalıyız 

İstanbul'da teklersek Türkiye'de tökezleriz İstanbul'da metal yorgunluğu olursa Türkiye paslanırız. İstanbul'da kıpırdanırsak Türkiye'de şahlanırız. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düştüğü an, buna yanarız, buna üzülürüz.Kongre sürecimizde  gerçekleştireceğimiz bu değişim asla bir tasfiye değildir. Her arkadaşımızın  gönlümüzde ve yanı başımızda yeri vardır. 

Raconu kendim keserim 

Köşe yazarlarını eleştiren Erdoğan, "Kimse adıma rocon kesmeye kalkmasın" dedi.

Partimiz içinde kesinlikle tasvip etmediğim tartışmalara şahit oluyorum. Kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda kimilerinin şahsım adına adeta racon kestiği anlaşılıyor. Benim milletimle, partimle paylaşacağım düşüncem varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Racon kesilecekse bizzat kendim keserim. Şahsımın ve sözcülerimin dışında yapılan hiçbir açıklamanın  benimle, partimle ilgisi yoktur. "Reis şöyledüşünüyorum",bu tür yakıştırmalara hiç kimse itibar etmemeli. 

Bizim için mesele beka meselesidir 

Bugün içinde bulunduğumuz bölgede güç gösterisi yapan herkes işine bittiğinde çekip gidecek ama biz bundan sonra da coğrafyamızda kalacağız. Sınırlarımız boyunca kurulan terör yapıları ile uzun ve kanlı mücadeleyi verecek olan bu ülkeler değil, Türkiye. Hedefleri politik olabilir bizim için mesele beka meselesidir. Bekamız söz konusu olduğunda, gözümüz kimseyi görmez, görmeyecektir.

 Hükümetimiz hazırlık yapıyor

Türkiye'ye ve dünyaya sesleniyorum. Bin TIR'ı aşkın mühimmat, zırhlı araç, silah Suriye'deki teröristlere teslim edildi. Sonra onlar Türkiye'ye karşı kullanılacak. Diyoruz ki, bu silahları ne yapacaksınız. G-20'de bunu Trump'a da söyledik, o da arkadaşlarına serzenişte bulundu. Geri alacağız diyorlar, biz bunlara inanmıyoruz. Sadece kendi varlığına, egemenliğine saygı gösterilmesini istiyor. Önümüzdeki günlerde gelişmeler Türkiye'nin bu kesin duruşu gösterecektir. Hükümetimiz hazırlıklarını yapıyor.