Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözde müttefiklerimiz bizi alıkoyamaz 

Ne FETÖ ne PKK ve DEAŞ'ın katil sürüsü ne de sınırlarımız boyunca bizi kuşatmaya çalışan sözde müttefiklerimiz, bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyabilir. Türkiye'yi, kalleş bir darbeyle teslim alacaklarını sananlara 15 Temmuz'da nasıl derslerini verdiysek diğer alanlarda da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz.

1

Milletle beraber 2023 hedeflerine ulaşarak zafer anıtını dikmekte kararlı olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne FETÖ'cü hainler ne PKK'lı katil sürüsü ne DEAŞ'ın katil sürüsü ne de sınırlarımız boyunca bizi kuşatmaya çalışan sözde müttefiklerimiz, bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamayacaktır. Belki daha çok çalışacağız, belki daha çok bedel ödeyeceğiz. Allah'ın izniyle büyük Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, müreffeh Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" ifadesini kullandı. 

DAHA ÇOK KAÇACAKLAR 

Terör operasyonlarındaki kararlılığı vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne demiştik? Bunların inlerine gireceğiz demiştik. Girdik mi? İnlerine girdik. Sadece bunların değil, FETÖ'cülerin de gireceğiz demiştik, ona da girdik. Ve şimdi kaçıyorlar. Avrupa'ya, Amerika'ya kaçıyorlar, her yere. Daha çok kaçacaklar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız” diye konuştu. 

YENİ DARBE HEZEYANLARI 

“Türkiye'yi, kalleş bir darbeyle teslim alacaklarını sananlara 15 Temmuz'da nasıl derslerini verdiysek diğer alanlarda da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürekli yeni derba tarihi veren FETÖ için, “Her gün bir yenisini uydurdukları tarihler, peşine takıldıkları hezeyanlar hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. FETÖ'cülere destek verenler de içeride, dışarıda er veya geç tarihin kara defterine isimlerini yazdırarak çekilip gidecekler" ifadelerini kullandı.

Çay içerek darbeyi izleyenleri unutmayacağız 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye düşmanları ile Pensilvanya ile aynı dili kullanarak kendilerine saf seçenleri asla affetmeyeceğiz. Milletimiz bunun hesabını soracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdürdü, “Türkiye düşmanları ile Pensilvanya ile aynı dili kullanarak kendilerine saf seçenleri asla affetmeyeceğiz. Milletimiz, FETÖ'nün başındaki şarlatanın ihanet ordusuna asker yazılanlardan bunun hesabını mutlaka soracaktır” dedi. Erdoğan, bu meselenin siyaset meselesi değil, vatan meselesi olduğunu görerek en başından beri bu mücadelenin içinde yer alanları da unutmayacaklarını söyledi. 

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ 

Erdoğan, "Başta MHP Genel Başkanı olmak üzere 15 Temmuz ihaneti karşısında dimdik duran tüm siyasetçilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bunun yanında darbecilerin yolları açmasıyla kendilerini güvenli evlere atıp, çay-kahve eşliğinde televizyondan olup bitenleri seyredenleri de unutmayacağız" diye konuştu.  

İnşallah bu anıt gelecek nesillere de hatırlatacak 

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısında inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılış törenine iştirak eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye bahçesindeki konuşmasının ardından kürsüden inip, bahçede toplanan vatandaşların arasından yürüyerek abidenin yapıldığı alana yürüdü. Eşi Emine Erdoğan'ın da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında devlet protokolü de hazır bulundu. 

Gazilerle birlikte yürüdü 

Gazi ve şehit yakınları da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber anıta yürüdü. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehitler abidesi, gelecek nesiller için de inşallah sürekli bu anı hatırlatacaktır" ifadesini kullandı.  

Cumhuriyet güneşini bizzat yerleştirdi 

Erdoğan mozolede bulunan forsun üzerine cumhuriyeti temsil eden güneşi taktı.

Anıtın yapımında emeği geçenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anıtın hayırlara vesile olması temennisinde de bulundu. Abidenin dört yanında Rabia işaretini temsilen tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet yazılı anıtı inceleyen Erdoğan, anıttaki mozolede bulunan Cumhurbaşkanlığı forsunun üzerine Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden güneşi taktı. Erdoğan, daha sonra anıtın önünde 16 Türk devletini temsil eden askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 16 Türk devletini temsil eden askerlerin de bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman ve Başbakan Yıldırım tarafından yapıldı. 

‘Kontrollü darbe’ vurdumduymazlıktır 

Cumhurbaşkanı Erdoğani: Bu olaya kontrollü darbe demek bir nasipsizliktir. Nasipsizliğin ötesinde vurdumduymazlıktır. Siz bu milleti ne zannediyorsunuz, nasıl buna kontrollü darbe dersiniz? Siz yoksa bu sürecin hala böyle devam etmesini mi istiyorsunuz?  Yazıklar olsun, yazıklar olsun başka ne diyeceğiz. Kusura bakma, OHAL pazartesi günü MGK gündemine gelecek, konuşacağız, hükümetimize tavsiye kararını alacağız.  

Bu haşhaşinin kim olduğu bilinmeli 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin bir daha böyle bir ihanet teşebbüsüne maruz kalmaması için kamu kurumlarımızdan sivil toplum örgütlerimize kadar hepimizin üzerimize düşenleri yapması şart. Hainlerin devletimize ve toplumumuza sızabilecekleri en küçük bir boşluk dahi bırakmamalıyız. FETÖ'yü, kimdir, anlatmalıyız. Herkes bilecek bu haşhaşinin kim olduğunu. Bunu anlatmamız lazım. Türk milleti, tarih boyunca hiçbir mücadeleden kaçmamıştır. Kardeşlerim, şunu unutmayın, korkaklar zafer anıtı dikemez. 

Ne yaparsan yap AB’nin tavrı ortada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne yaparsan yap Avrupa Birliği'nin tavrı ortada. 54 yıl geçti 54 yıl, hala bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar, 'vize uygulaması' dersin tutmazlar, mültecilerle ilgili 'şu kadar para vereceğiz' derler vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka bu işin çaresi yok.

İstanbul'da 1 milyon vatandaş toplandı

O gece canları pahasına sokaklara dökülen milyonları görmeyenler, FETÖ’den, PKK’dan tutuklananların hakları için adeta kendilerini parçalıyorlar. En son Hamburg G-20’de hala onları soruyorlar 250 şehidimizi, gazilerimizi sormuyorlar. Acaba İstanbul’da sadece Anadolu yakasında niye 1 milyon insan toplandı.