Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınırımızda defacto yapılanmaya asla seyirci kalmayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu dün Beştepe’de topladı. Terörle mücadelenin ana gündem maddesi olduğu toplantıda, sınır hatlarında ulusal güvenliğe yönelik tehditlere gereken yaptırım konusunda kararlılık bir kez daha vurgulandı.  

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün Beştepe’de toplandı. Kabine değişikliğinin ardından Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen ilk Bakanlar Kurulu toplantısında, PKK'ya karşı yürütülen mücadele, metropollerde eylem hazırlığı sürecinde olan DEAŞ ve PKK'ya yönelik operasyonlar tüm yönleriyle masaya yatırıldı. ABD'nin verdiği destekle sınırımızda oluşturulmak istenen defacto yapılanmaya seyirci kalınmayacağının altı yeniden çizildi. 3,5 saat süren toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ gündeme dair önemli soruları cevaplandırdı. 

ÖSYM büyük hata yaptı 

ÖSYM'nin yaptığı büyük bir hatadır. Bu olayda çok açık bir hata yapıldığı açıktır. İhmal iddiaları dahil hepsi incelenecek. ÖSYM Başkanlığı, gerekli idari tahkikati yapacaktır. 

Tamamen yalan bir haber 

Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili haber bayat bir haberdir. İşin aslı şudur, bu arsanın hukuken ve fiilen Atatürk Orman Çiftliği'yle irtibatı yoktur. 

Çarpıtmaya tokat gibi cevap

Medyada yapılan haberlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolladığı davetiyelerde Cumhuriyet kelimesinin çıkarılması iddialarına Bozdağ, uygulamanın yeni olmadığını önceki dönemlerde de bu şekilde yazıldığını belirtti.

Tek tip için KHK çıkarılabilir

FETÖ'cülerin fiyimi konusunda Bozdağ şu açıklamayı yaptı: Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliğine ihtiyaç var. Bunun da KHK'ya konulacağını ifade etmiştik. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ancak KHK çıkarabilir, anayasamıza göre. Bundan sonra çıkacak KHK’da bu konu yer alabilir.