Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen benim muhatabım değilsin önce haddini bil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı'na tepki göstererek, ''Sen kimsin ki Türkiye'nin Cumhurbaşkanına konuşuyorsun, sen Türkiye'nin Dışişleri Bakanı ile konuş'' dedi. 

1

Denizli'de AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’daki Türk vatandaşlarına çağrısını yineleyerek "Almanya'daki vatandaşlarımıza hatırlatma yapıyorum. Almanya'daki seçimlerde birilerine ders vereceksiniz. Bunlar Türkiye aleyhine kampanya yürüttüler. Bunlara orada en güzel dersi vermelisiniz. Sen oyunu Türkiye'ye düşmanlık yapmayanlara ver" diyerek şunları kaydetti: 

SENDE YARGI VARSA BİZDE DE VAR 

Benim oyum, şuraya vermezsem zayi olur, buraya vermezsem zayi olur deme. Sen oyunu Türkiye'ye düşmanlık yapmayana ver. Çünkü ben Merkel’e 4 bin 500 teröristin dosyasını verdim. Ve bunların dosyaları kabul görmedi hala onlarda. Ama o kendisi benden 1-2 kişinin iadesini istedi. Kusura bakma sende yargı varsa bizde de var. Hele şimdi bir de Dışişleri Bakanları var evlere şenlik. Hiç haddini bile bilmiyor. Sen kimsin ki Türkiye'nin Cumhurbaşkanı hakkında konuşuyorsun. Sen git Dışişleri Bakanı ile konuş. Sen kimsin!

Hop oturup hop kalkıyor!

Birileri terör örgütleriyle saldırıyor. Ama başaramayacaksınız kuramayacaksınız. Onlara gereken dersi bulundukları yerde vereceğiz bu işin hiç şakası yok. Referandumda Almanya rahat durdu mu? Hollanda durdu mu? Hepsi bunların Türkiye aleyhinde AK Parti aleyhinde, hayır kampanyaları yaptılar. Açık net, benim Almanya'ya girmemi kabullenemediler. Dışişleri Bakanımızın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın Avrupa’ya girişini hazmedemediler. Bu korku niye? Cuma günü bir açıklama yaptım ve dedim ki 'Ey benim Avrupa'daki kardeşlerim inanıyorum ki siz Almanya'daki seçimlerde birilerine bir ders vereceksiniz. Bunlar Türkiye'nin aleyhinde kampanyalar yürüttüler hala da yürütüyorlar. Siz Türkiye'ye dost olana dost olmalısınız' dedim. Almanya rahatsız oldu, hop oturdu hop kalktı.